İyi Parti ve Chp arasındaki polemik


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tezkereye evet oyu vermek Cumhuriyet’e ihanettir” sözüne büyük tepki gösteren İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP için “Partimizi ihanetle suçlamak için akıl yoksunu olmak lazım” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK

TSK’nın Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına dair tezkere, TBMM’de; AK Parti, MHP ve İyi Parti oylarıyla kabul edildi. CHP ve HDP ise tezkereye hayır oyu verdi.

Söz konusu tezkerenin kabul edilmesinin ardından tartışmalar yeniden alevlendi.

KEMAL KONUŞTU, İYİ PARTİ CEVAP VERDİ

Tezkerenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Tezkereye evet oyu vermek Cumhuriyet’e ihanettir” açıklaması geldi. Bu sözler büyük tepkilere neden olurken İyi Parti’de de karşılık buldu.

“CHP’DE DAHA ÖNCE EVET VERMİŞTİ”

İP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’nin daha önce tezkereye verdiği evet oyu ile hayır oyu verdiği son tezkere arasında bir fark olmadığının altınız çizdi.

“AKIL YOKSUNU” SUÇLAMASI

Musavat Dervişoğlu Kılıçdaroğlu’na “akılsız” suçlaması yönelterek şu ifadeleri kullandı;

“Birinci tezkereye evet deyip, ikinci tezkereye hayır diyenini durumu tartışılır. CHP, ‘evet demek Cumhuriyet’e ihanet’ sözünü izah etmeli. bu açıklama bir sorundur. Partimizi ihanet noktasında bir değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste (akıl yoksunu) olmak lazım”