Cem Yılmaz’dan Demirtaş ve Kavala açıklaması


Başını ABD’nin çektiği ve aralarında Almanya Fransa’nın da bulunuduğu 10 büyükelçi “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan tutuklanan Osman Kavala’nın serbest bırakılması için “çağrıda” bulunmuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Twitter’da paylaşılan bu çağrı büyük tepki topladı. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vitesi yükselterek Türkiye’nin iç işlerine karışan büyükelçilerin “istenmeyen adam” ilan edilmeleri talimatını verdi. Bunun ardından 10 büyükelçiden geri adım ve özür gibi açıklama geldi.

CEM YILMAZ: BİR ÜLKEDE BÖYLE ŞEYLER OLMAMALI

Rüstem Batum’un YouTube kanalında Osman Kavala ve HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için yapılan “özgürlük çağrıları” soruldu. Komedyen Cem Yılmaz, “Bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“METİN AKPINAR ELİNDE TOSTLA…”

Yılmaz, ikilinin gizemli bir suçu varmış gibi gösterildiğini ifade ettiği açıklamasında, “Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü elimde gerçekten dediğin gibi en yalın hali ile, evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz. Koca çınar Metin Akpınar elinde tostla adliye koridorlarında gezdi” açıklamasında bulundu.