Oyuncu Nur Sürer’den Demirtaş güzellemesi


Oyuncu Nur Sürer 37 kişinin kat-ledildiği 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak hapiste tutuklu bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş hakkında “Türkiye’ye hediye gibi bir şeydi ama şimdi siyasi rehine, ne yaptı ki tutuklu?” açıklamasında bulundu

6-8 Ekim 2014 yılında terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin sokak çağrısı ile Türkiye genelinde 35 ilde karışıklık çıkartıldı. Çıkan olaylarda 37 kişi can verdi. Bu geçmiş herkesçe bilinmesine rağmen HDP’yi güzelleme furyası başta CHP ve PKK medyası olmak üzere bir çok platformda yeniden gündeme getiriliyor.

Te-rör soruşturmalarından hapse düşmüş Selahattin Demirtaş’a son güzelleme oyuncu Nur Sürer’den geldi.

Sürer aynı zamanda Demirtaş’ın Türkiye’yi kucakladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti;

“Demirtaş çok samimi, çok zeki, çok cana yakın bir insan. Benim annem CHP seçmeniydi 20 yıl. Ölmeden önce Demirtaş için ‘Çok seviyorum ben bu çocuğu, çok beğeniyorum’ diyordu. Yani sadece ben değil bir sürü insan bayılıyor. Demirtaş hediye gibi bir şeydi ama şimdi siyasi rehine, ne yaptı ki tutuklu? Öyle yazılar okuyorum ki aklım almıyor. Diyarbakır’daki olayları onun yaptırdığını, insanların ö-lümünden onun sorumlu olduğunu düşünenler var. Keşke demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydık. Kendimi bu ülkede hiç rahat hissetmiyorum.”