Youtuber’dan skandal başörtüsü çıkışı


Başak Kablan adlı bir YouTuber Youtube’da ‘Tesettürün Arka Yüzü | Başörtüsü Politik Midir?’ başlıklı başörtüsünü hedef tahtasına oturtan bir video yayınladı.  Kablan, kişilerin ve kurumların ‘başörtüsü’ karşısında aldıkları tavrı ‘başörtüsü politiktir’ açıklamasıyla savunmaya çalıştı. Kablan’ın videosu hem alay konusu oldu hem de büyük bir tepkiye yol açtı.

Kablan video boyunca başörtüsünün dini bir şey olmadığını, politik bir şey olduğunu kendince savunmaya çalıştı. Youtuber “Bu yüzden merdiven altında başörtüsünü değiştiren kadınlar da bu politikanın kurbanı” açıklamasında bulundu.

“BAŞÖRTÜSÜ POLİTİKTİR”

Başörtü meselesinin hiçbir zaman dini bir kavram olmadığını söyleyen Kablan, “Bunun Kur’an’da yazılıp yazılmadığının da artık bir önemi yok. Konu o kadar politika malzemesi yapılmış ki kimse Kur’an’a bakamıyor” açıklamasında bulundu.

Kablan ayrıca “başörtüsü hem politik, hem cinsiyetçi hem şekilci hem de sosyolojik” açıklamasında bulundu. YouTuber Kablan’ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da Kablan’ın açıklamalarını değersiz bulduklarını, cahil bir youtuber’ın bu kadar önemsenmesini eleştirdi.