Özel Sağlık Sigortası Nedir?


Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlığı en genel itibariyle, fiziksel ve sosyal etkenlerle ilişki içindeki, biyolojik ve mental işlevler bütünlüğü olarak tanımlayabiliriz. Fiziksel riskler ve günlük hayatın taşıdığı potansiyel riskler çerçevesinde sağlıklı olma halini korumak ve sürdürmek için attığımız bazı ön adımlar vardır. Özel sağlık sigortası da bu ön adımlara hizmet eden aşamalardan bir tanesidir.

Özel sağlık sigortası, öncelikle bireylerin sağlık durumlarının sürdürülmesini ve bireylerin sağlık riskleri yaşaması durumunda ortaya çıkan maliyetlerin finansmanını sağlayan bir sigorta olarak tanımlanmaktadır. Beklenmedik etkenlerden ötürü sağlığımızda meydana gelebilecek sorunların tedavisini, kapsamlı bakımı ve çeşitli farklı hizmetlerden yararlanmanızı sağlamaktadır. Özel sağlık sigortası paketleri sağlık probleminize, ihtiyaçlarınıza göre planlanabilir, kişiselleştirilebilir.

Her sigorta paketinin sunduğu farklı hizmetler vardır. İhtiyaçlarınızı gözden geçirerek sigorta paketinizi ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilme ayrıcalığına sahipsiniz. Belirlediğiniz sigorta paketiyle, sağlık kuruluşlarının sunduğu birçok sağlık hizmetini hiç ödeme yapmadan veyahut minimum ödeme yaparak ihtiyacınız olan hizmeti alabilirsiniz.

Özellikle teknolojinin her alanda getirdiği dönüştürücü etki, sağlık alanında da yaşanmıştır. Yaşanan bu teknolojik dönüşüm ile, sağlık alanlarında yüksek maliyet ortamları daha elverişli hale gelmiştir. Özel sağlık sigortalarının bir diğer faydası da burada ortaya çıkmaktadır. Özel sağlık sigortası ile hizmet bedeli oldukça yüksek olan ciddi tedaviler için ek ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Yüksek maliyetten korunma ve sağlık ihtiyaçlarınızla ilgili bütün detayların ayrıntılı olarak planlanması gibi ayrıcalıklar özel sağlık sigortalarını bizim için tercih edilir kılmaktadır.

 Özel Sağlık Sigortasında “En İyi” Nasıl Belirlenir?

 Söz konusu sağlık sigortası olduğunda; ülkemizde bireylere sunulan çok çeşitli sağlık sigortası ürünü karşımıza çıkmaktadır. Bu opsiyonlar arasında “en iyiyi” öne çıkartan ise aslında sizin alışkanlıklarınız, sağlık durumunuzdan başka bir şey değildir. Bu ürünleri belli ölçütlerle değerlendirerek en iyi sağlık sigortasına ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak yaşam koşullarınızda sağlık sigortalarını belirlerken önemli bir metriktir.

Bu doğrultuda diyebiliriz ki;

Bireysel sağlık sigortasında “en iyiyi” öne çıkartan, sigorta şirketlerinden ziyade, sizin sağlık durumunuz, finansallarınız ve yaşam koşullarınızdır.

 Özel Sağlık Sigortasının Avantajları ve Artıları

  • Günlük hayatın veya fizyolojik, psikolojik ve mental durum değişikliğinizin getirdiği beklenmedik hastalıklar, kazalar ve diğer risk unsurlarına karşı bir yıl boyunca sağlık giderlerinizi güvenceye alır.
  • Özel sağlık sigortaları kişiye özel planlanma ayrıcalığıyla, sizi ihtiyaçlarınızdan daha yukarıda bir maliyetten korur.
  • Yüksek maliyet, erişim zorluğu gibi nedenlerle devamlı ertelediğimiz sağlık problemlerimizin, ihtiyaç halinde ertelenmeden giderilmesini sağlar.
  • Hastane de poliklinikte yaşanılan uzun bekleme sıralarında kaybedilen zamanı minimuma indirir.
  • İhtiyaç halinde müracaat ettiğiniz doktor ve hastane gibi durumlarda tercihlerinizi belirleyebilme ayrıcalığı tanır.
  • Hastaneye gitme ihtiyacınız doğduğunda sizi günlere ve zamana bağlı olma mecburiyetinden kurtarır. Özel sağlık sigortası ile hafta içi günlere artı olarak cumartesi ve pazar günlerinin yanı sıra dini ve resmi tatillerde de sağlık ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Gün, zaman bağlılığına ek olarak konumdan da sizi bağımsız kılar. Özel sağlık sigortası sigorta poliçenize bağlı olarak yurt dışındaki tedavi masraflarınızı da teminat altına alır.

Özel sağlık sigortası fiyatlarını da araştırmanızı tavsiye ederiz, her şirkette farklıdır.

Peki şimdi özel sağlık sigortasının ne olduğuna ve avantajlarına değindikten sonra, özel sağlık sigortasının nasıl yapılacağına değinelim

Nasıl Özel Sağlık Sigortasına Sahip Olunur?

 Özel sağlık sigortasının avantajlarından faydalanabilmek için majör süreçler yoktur. Birkaç basit adımı takip etmek, özel sağlık sigortasına sahip olmamız için yeterli aslında. Kolay erişilebilir, iyi kalitedeki sağlık hizmetlerinden yararlanmak, günlük hayatın beklenmedik olayları olan kaza hastalıklar sonucunda meydana gelebilecek sağlık maliyetlerini en aza indirmek için bir sigorta şirketiyle iletişime geçmeniz yeterli.

Bu yazımızda özel sağlık sigortası nedir ve faydaları nelerdir hakkında size bilgi sunduk. Yorumlarınız olursa lütfen yorum kısmından bize yazınız.