Tanıtım Filmi Nedir? Tanıtım Filmi Çeken Firmalar


Dijitalleşen dünyada reklam ve tanıtım çok önemlidir. Video ile tanıtım, mesajlarınızı hedef kitlenize aktarmak için en önemli araçtır. Bu yazıda size tanıtım filmleri türlerinden bahsedeceğiz. Ayrıca tanıtım filmi çekimi nasıl olur? Tanıtım filmi fiyatları nedir? Bu sorulara da yanıt vereceğiz.

TANITIM FİLMİ NEDİR?

Tanıtım filmi; bir ürün, hizmet, firma, kurum, internet sitesi, sosyal medya hesapları, kurum, kâr amacı gütmeyen kurumlar ve kulüplerin mesajlarını topluma aktarmak veya tanıtımını sağlamak için hazırlanan videolardır. Bu çalışmayla firma veya kişiler maddi ve PR açısından daha fazla kazanç sağlamaya çalışırlar.

TANITIM FİLMİ TÜRLERİ NELERDİR?

Tanıtım filmi türlerini videonun konusuna ve amacına göre kullanılan efekt, müzik, renk ve seslendirmelerde farklılıklar olabiliyor.

1- KURUMSAL TANITIM FİLMİ NEDİR?

Kurumsal tanıtım filmini, kurumun tüzel kişiliğini konu eden tanıtım videosu olarak tanımlıyoruz. Bu videoda kurum hakkında bilgiler, misyon, vizyon, ve faaliyetler anlatılır.

2- FİRMA TANITIM FİLMİ NEDİR?

Firma tanıtım filmi, kurumsal tanıtım filmiyle birbirine çok benzese de birbirinden ayrılırlar. Şirketin tüzel kimliğini genel hatlarıyla anlatan videolar; firma tanıtım filmi ise şirketin etkinliklerini anlatan, hedef kitleye güven veren videolardır diyebiliriz. Bir gıda fabrikasının üretim, depolama, paketleme ve lojistik gibi konuları anlatan video çekmesi firma tanıtım filmine örnek olarak verilebilir. Bunun yanında firma tanıtım filmi, şirket tanıtım videosu olarak da adlandırılır.

3- KISA TANITIM FİLMİ NEDİR?

60 saniye/ 1 dk’nın altındaki tanıtım filmlerini kısa tanıtım filmleri olarak isimlendiriyoruz. Kısa tanıtım videolarında da kurumsal kimliğe uygun efektler, seslendirmeler, müzik ve video içerikleri kullanılır.

4- ÜRÜN TANITIM FİLMİ / E-TİCARET VİDEOLARI

Ürün tanıtım filmi, her türlü ürün ve hizmeti anlatan tanıtım filmleri olarak tanımlanır. Ürün ve hizmetinizi tanıtmak için metin veya fotoğraflara başvurmak yerine video çalışması yapmak satışlarınızı ve prestijinizi artıracaktır.

Bu video türüne 15-30 saniye arasında sosyal medya için çekilmiş gönderi ve hikâye reklam filmleri de girmektedir. Bu tarz filmler genellikle e-ticaret videoları olarak adlandırılır.

5-) WEB SİTESİ TANITIM VİDEOSU NEDİR?

Bir web sitesinin potansiyel kullanıcılarıyla temas etmesi için yapması gereken ilk şey web sitesi tanıtım videosu yapmasıdır. Günümüzde video tanıtımlarının oldukça önemli olduğunu söylemeliyiz.

6-) YOUTUBE TANITIM VİDEOSU NEDİR?

Youtuber olmak günümüz dünyasının mesleği haline gelmiştir. Youtube kanallarının olmazsa olmazı da youtube tanıtım videolarıdır. Youtube kanal tanıtım videolarıyla daha geniş kitleye ulaşıp gelirlerinizi artırmanız mümkün. Sizin için youtube intro ve outroları ve logo motion/hareketli logo çalışmaları büyük titizlilikle yapıyoruz.

BİR VİDEO NASIL HAZIRLANIR?

Bir tanıtım video çalışması hazırlanırken öncelikle firmanın detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerekir. Firmanın sektörü nedir? Faaliyetleri nelerdir? Kurumsal kimlik çalışması nasıl yapılmıştır? Firmanın misyonu, vizyonu nedir? Bu tür sorulara yanıt bulunduktan sonra videonun senaryosuna geçilmektedir. Daha sonra da metin yazılır. Senaryo, video teması ve metnin müşterinin onayını almasının ardından sıra çekim aşamasına gelir.

Çekimsiz, sadece stok görüntülerle yaptığımız tanıtım filmlerimiz de mevcuttur. Ancak çekim istenirse prodüksiyon ekibimiz son model kamera ve ekipmanlarıyla birlikte firmadan veya tesisten en iyi görüntüleri almaktadır. İstenildiği, gerek olduğu taktirde drone’larda kullanılır.

Çekimler bittikten sonra görüntüler bir kez daha izlenir ve metin yeniden gözden geçirilir. Düzeltme gerekiyorsa yapılır. Eğer gerekmiyorsa artık son aşamaya yani post prodüksiyon aşamasına geçilir.

Son aşama kurgu aşamasıdır. Uygun görüntü ve ses efektleri, animasyonlar, grafikler, videolar ve müzik eklenerek kurgulanan video müşteriye sunulur. Eğer revize istenirse revizeler yapılır ve iş tamama erdirilir.

BİR VİDEO NE KADAR UZUNLUKTA OLMALI?

Bu videonun türüne göre değişmektedir. 15 saniyeden başlar 6 -10 dakikalara kadar uzayabilir. Bir sosyal medya hikâye videosu 15-30 saniye sürerken kurumsal bir tanıtım filmi bazen 2-3 dakika bazen de 5-6 dakikaya kadar çıkabilir. Nadir de olsa 10 dakika ve daha uzun sürelere çıkan tanıtım videoları da vardır.

TANITIM FİLMİ FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Bir tanıtım filminin fiyatı müşterinin istediği hizmetlere göre değişiklik gösterecektir. Çekim olacak mı? Drone kullanılacak mı? Seslendirme olacak mı? Seslendirme ve metin yabancı dilde mi olacak? Toplamda kaç dakikalık bir video istiyorsunuz gibi sorulara verilecek cevaplar fiyatta değişikliklere sebep olacaktır.

Sizde gerçek bir ajansla çalışıp birbirinden güzel işlere imza atmak istiyorsanız tanıtım filmi çeken firmalar ilanlarına göz atın. Bu konuda 361 Medya ile iletişime geçebilirsiniz. Bunun için 0545 390 82 89 numarayı arayabilir veya Whatsapp’tan yazabilirsiniz. Aşağıdaki formu doldurup da bize ulaşabilirsiniz. Siz en yakın zamanda geri dönüş sağlayabiliriz.