Erdoğan’ın kaseti var deyip dolandırdılar


Bir dönem CHP’de milletvekili olarak görev yapan ve şu an AK Parti Ağrı Belediye Başkanlığı görevini devam ettiren Savcı Sayan’ın kaset iddiası büyük ses getirdi.

Sayan, CHP’li bazı milletvekillerinin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk heykelini tekmelediği video elimizde” diyen şahıslar tarafından İran’da nasıl dolandırıldıklarını anlattı.

“ERDOĞAN’IN VİDEOSU VAR DEYİP PARA İSTEDİLER”

“Şu anda yaşayan iki CHP milletvekiline İran’dan bir dolandırıcı geldi. Erdoğan’ın Atatürk büstünü yerlerde tekmelediği, küfrettiği görüntünün videosu elimizde diyerek para talep etti.”

“20 BİN DOLAR VERDİLER, KAÇA KAÇA GELDİLER”

“Partinin kasasından önce bir 10 bin dolar sonra bir 10 bin dolar daha alarak İran’a gittiler. İran’da 3 gün uğraştılar. Ağrı İl Başkanı, ilçe başkanlarımız devreye girdi. O adam paraları aldıktan sonra, ‘PKK’lılar buraya geldiğinizi öğrendi, sizi öldürecekler, kaçın!’.. Bizim il başkanını aradılar ‘Ne olursunuz bizi kurtarın, İran’da rehin kaldık..’ Gittiler ve kaça kaça geldiler.. ”

“BİR İDDİA İLE AK PARTİ İKTİDARINI DEVİRECEKLER”

“Neyin peşine düşmüşler. Bununla AK Parti iktidarını devirecekler. Sen vatandaşın gönlüne girmedikten sonra, vatandaşa kendini anlatamadıktan sonra, 2002’de kurulan bir parti yüzde 34’le iktidar oluyor da sen 100 yıllık partisin, iktidar olamıyorsun. Kendini sorgulaman gerekirken, AK Parti’nin şurası böyle oldu demeyle bir yere varamazsınız.”

CHP’Lİ İKİ İSİM İDDİASI

İran’a giden iki CHP’linin Bayram Meral ve Halil Tiryaki olduğu iddia edildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı da yapan Bayram Meral, CHP Ankara Milletvekili’ydi. Halil Tiryaki ise Kırıkkale Milletvekili olarak Parlamento’da bulunuyordu.