Tarkan’ın konserden aldığı ücret belli oldu


Şarkıcı Tarkan’ın, İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yılında İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen konser için aldığı ücret belli oldu. Tarkan’ın 450 bin dolar (yaklaşık 8 milyon TL) ücret aldığı ortaya çıktı. Şarkıcı Tarkan’ın, bu rakamın sadece 3 milyonunu bazı vakıflara bağışladığı belirtildi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamalarında sahne alan şarkıcı Tarkan’ın, belediyeden aldığı ücret gündem konusu oldu.

TARKAN ÜCRET ALMAYACAK DENDİ

Önce şarkıcı Tarkan’ın bir ücret almayacağın altı çizilmiş sonra da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kaşe alıp bağış yapacak” açıklamasında bulunmuştu.

Katıldığı Halk TV programında konuşan Soyer, “Tarkan’ın cebine 1 kuruş girmeyecek. O kadar yüce gönüllü ki. Kaşe ücreti olarak alması gereken ücreti hayır işine aktaracak. Başlıkları konuşuyoruz. Yurt mu yapsın, kreş mi yapsın diye konuşuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“TARKAN, İZMİR KONSERİ İÇİN 450 BİN DOLAR ALDI” İDDİASI

Sabah gazetesinden Ömer Karahan’ın yaptığı habere göre; şarkıcı Tarkan’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ücret ortaya çıktı. Sabah gazetesinin ortaya attığı iddiaya göre Tarkan, söz konusu konser için 450 bin dolar (yaklaşık 8 milyon lira) aldı.

Ayrıca yine aynı habere göre Tarkan, İzmir konserinden aldığı bu paradan Darüşşafaka, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile Mor Çatı’ya 1’er milyon lira bağışta bulundu. Toplam 3 milyon lirayı hibe eden Tarkan geri kalan 5 milyonu cebine attı.