Darbeyle oyalayıp sınırı PKK’ya verdiler


Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminde kendi içine kapanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye’de PKK’ya hiç olmadığı kadar alan açtı

TÜRKİYE 15 Temmuz darbe girişiminde kendi içine kapanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye’de PKK’ya hiç olmadığı kadar alan açtı. 

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus güneyinde bulunan Membiç’e yönelik saldırılar, Türkiye’ye yönelik darbe girişiminden 4 gün önce arttı. 
İç kamuoyunun cuntayla çalkalandığı son bir haftada ise Membiç hattı Diyarbakır İncirlik Üssü yoğunluklu kalkan ABD’ye ait savaş uçaklarınca bombalandı.
Suriye Ulusal Gözlemevi’ne göre sadece geçen bir ayda ağır hava saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 250’yi buldu.
Bazı yerel kaynaklar ise Menbiç kent merkezinin dahi B52 ağır bombardıman uçakları kullanılarak “Halı bombardımanı” olarak tarif edilen “serpme atışlarla” vurulduğunu bildirildi.
Menbiç Semalarında B52 / Twitter
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da, Menbiç kent merkezi sınırlarında direnişi aşmaya çalışan YPG, Türkiye’de cuntaya karşı tüm hava sahasının 1 günlük kapatıldığı 16 Temmuz’da hava desteği alamadı. Hava desteğinden yoksun kalan örgüt, bu saatlerde işgal ettiği 8 bölgeyi kaybederken, Türkiye’nin 17 Temmuz’da hava sahasını açması ve ABD’nin yeniden İncirlik Üssü‘nü kullanmaya başlamasıyla birlikte ilerlemesini sürdürdü. 16 Temmuz’dan buyana İncirlikten kalkan uçakların bölgede yaptığı hava saldırılarında ise bölgede yüzlerce sivilin öldüğü bildirildi.  

Menbiç, Halep’e bağlı kent, YPG’nin doğu (Kobani) batı (Afrin) hattı ortasında bulunuyor. 

PKK’nın Suriye kolu YPG ve beraberindeki az sayıda Arap güçlerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ABD hava desteği ile Türkiye sınırında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Menbiç’e, geçtiğimiz Haziran ayında saldırı başlamıştı.Fırat’ın batısındaki Menbiç, PYD’nin oluşturmak istediği Kürt bölgesi (Rojova) için kritik önemde. Türkiye’nin 900 kilometrelik doğu sınırı boyunca oluşturulmak istenen bölgeyi içine alan topraklardan bir kısmı ÖSO, bir kısmı ise hala IŞİD elinde bulunuyor. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir