Rejim Humus ve Halep’te ilerliyor: Suriye son durum harita (25 Mayıs 2017)


Esad’a bağlı Suriye Arap Ordusu birlikleri, Humus güneydoğusu ile Halep doğusunda IŞİD’e ait alanlarda hızla ilerliyor. 

Suriye rejim televizyonu bölgeden yayın yapıyor. (Humus)
Halep doğusunda 30 Mart’ta IŞİD’in ilk savunma hattı olan Deyr Hafir’i ele geçiren Suriye Arap Ordusu (SAA)13 Mayıs’ta Jirah Hava Üssü ele geçirmişti. Rejim güçleri Maskana hattına kadar olan bölgeyi ele geçirdi. El Bab’ın 60 kilometre güneydoğusuna kadar inen SAA, Rus hava desteği ile Halep doğusundaki Kharbet Khazraf,4 Çiftlik, Al-Boaajouz köylerini ele geçirerek Maskana köyünün batısında kontrolü sağlamış oldu. IŞİD’in bölgedeki savunma hatlarını kıran SAA, Tabka bölgesine doğru hızla ilerliyor.

Rejim güçlerinin ilerlediği bir diğer kritik nokta ise ABD ve destekli muhalif unsurların “ilerleme hattı” olan Humus güneydoğusundaki alanlar. Palmire-Karyateyn güney hattı boyunca ilerleyen SAA, El Mahasseh, Al-Basierah, al-Bardeh bölgelerini ele geçirdi. Hükümet güçleri, bu saldırı ile sınırlarını güneydeki çöle bağlama ve  ABD ve destekli muhalif unsurların “ilerleme hattı” önünde set kurmak istiyor.
Suriye son durum harita 25 Mayıs 2017 / Siyah çerçeve içine alınmış alanlar rejim güçlerinin IŞİD’ten ele geçirdiği alanları gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir