Haberyirmi, Müslim’in bırakılacağını böyle duyurmuştu

Çek Cumhuriyeti’nde 25 Şubat Pazar günü gözaltına alınan PYD eski Eşbbaşkanı Salih Muslim, 27 Şubat’ta serbest bırakıldı. Haberyirmi, Müslim’in yakalandığı dakikalarda neden serbest bırakılacağını duyurmuştu.


PYD Eş Başkanı Salih Muslim
Çek Cumhuriyeti'nde 25 Şubat Pazar günü gözaltına alınan PYD eski Eşbbaşkanı Salih Muslim, 27 Şubat'ta serbest bırakıldı.

ÇEKYA, Prag (HABERYİRMİ) – PKK’nın Suriye kolu YPG’nin siyasi yapılanması PYD eski lideri serbest bırakıldı. Türkiye’nin İnterpol üzerinde yakalama talebinde bulunduğu için Çek Cumhuriyeti’nde 25 Şubat Pazar günü gözaltına alınan PYD eski Eşbbaşkanı Salih Muslim, sadece iki gün sonra 27 Şubat’ta serbest bırakıldı. Haberyirmi, daha  Müslim’in yakalandığı ilk dakikalarda geçtiği haberinde Çek Cumhuriyeti‘nin Müslim’i serbest bırakacağını duyurmuştu.

Haberyirmi, 25 Şubat’ta yayınladığı haberinde,  şu ifadelere yer verilmişti:

Kaynaklar Müslim’in Türkiye’ye iade edilmeyebileceğini aktarıyor.
Suriye’de YPG’nin kullandığı uzun namlulu silahların büyük bölümü Rus yapımı olan AK 47 Kalaşnikof silahlardan oluşuyor. Ancak bu silahlar lisanslı olarak Çek Cumhuriyeti tarafından üretiliyor. YPG’ye koalisyon adı altında yapılan silah yardımlarının bir bölümü de bu ülke tarafından YPG’ye ulaştırıldı.
Diğer taraftan Türkiye ile Çekya arasında doğrudan bir suçluların iadesi anlaşmasının da bulunmaması bu iadenin güç olduğuna işaret ettiği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

PYD lideri yakalandı: Peki Salih Müslim iade edilecek mi” haberi için buraya tıklayın. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir