130 Aile daha Afrin’e yerleştirildi, Afrin son durum


SURİYE, Afrin (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Doğu Guta bölgesinden tahliye edilen muhalif gruplardan 130 ailenin daha Afrin’e yerleştirildiği bildirildi.

Rejimin Doğu Guta’da kontrolü sağlamasının ardından tahliyeler devam ediyor. Rejim kontrolündeki Doğu Guta’dan muhalif gruplardan 130 aile daha tahliye edilerek terörden arındırılmış bölge olan Afrin kentine yerleştirildi.

Rûdaw’ın haberine göre, muhalif gruplardan boşaltılan Suriye’nin Doğu Guta kentinden yaklaşık 130 aile Efrin’e bağlı Raco ilçesine yerleştirildi.

Ayrıca ulaşılan notlarda Doğu Guta’dan getirilerek Raco ilçesine yerleştirilen Arap ailelerin adlarına ve nereden getirildiklerine dair bilgiler bulunuyor.

Yerel kaynaklar, Efrin’in Raco ilçesine getirilen Arap ailelerin bazılarının yerleştikleri evlerin duvarına “Allah bize, kendi evimizden daha güzel ev verdi” yazdıklarını söylüyor.

Doğu Guta’daki muhalif grupların boşalmasına dönük girişiminin sonuçlanmasından sonra Guta’dan 100 bine yakın insanın Azez, Afrin ve İdlib’e taşındığı basına yansımıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin’i terörden arındırarak 18 Mart günü kent merkezinde kontrolün sağlandığını duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir