Rejime yapılan saldırıyı İsrail üstlendi

Suriye’nin Humus kentinde bulunan rejime ait T -4 askeri üssüne yapılan saldırıyı İsrail’in üstlendiği bildirildi.


İSRAİL, Tel Aviv (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Humus kentinde bulunan rejime ait T -4 askeri üssüne yapılan saldırıyı İsrail’in üstlendiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Humus kentinde Esed rejimine ait T-4 askeri üssüne iki savaş uçağı ile düzenlenen  saldırıda 2’si asker 5’ide grup üyesi olmak üzere 7 İranlı ölmüş, Rusya ve Esed rejimi saldırının İsrail tarafından yapıldığını açıklamıştı. Fakat İsrail saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı.

İsrailli bir yetkili Humus kentinde T-4 askeri üssüne yapılan saldırının ülkesine ait olduğunu doğruladı.  

New York Times gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli askeri yetkili geçen hafta Humus’taki T-4 askeri üssüne düzenlenen saldırının sorumluluğunun ülkesine ait olduğunu belirtti.

İlk kez İsrail tarafından İran hedeflerinin canlı olarak hedef alındığını belirten söz konusu İsrailli yetkili, saldırının yeni bir sayfa açtığını söyledi. Geçen hafta Suriye’nin Humus kentinde rejime ait T-4 hava üssüne iki savaş uçağıyla düzenlenen bombardımanda, 2’si asker 5’i milis olmak üzere 7 İranlı ölmüştü. Rusya ve Esed rejimi, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıklarken İsrail ise konuya ilişkin yorum yapmamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir