Trump Twitter’dan yazdı: Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya!


ABD’nin 48 saat içinde alması beklenen Suriye’ye yönelik bir harekat kararı öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan Rusya’ya açıkça rest çekti.

Trump, mesajında, “Füzelerimiz gelecek, hazır ol Rusya” ifadelerine yer verdi.

Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi’nin yaptığı “Suriye’ye atılacak ABD füzelerini vururuz” açıklamasından sonra ABD Başkanı Donald Trump twitter’da yaptığı paylaşımda Suriye’de atılan tüm füzeleri düşüreceklerini söyledi ve “Hazır ol Rusya, çünkü füzelerimiz güzel ve yeni ve “akıllı” bir şekilde gelecek. Kendi insanlarını öldüren ve bundan keyif alan hayvanla ortak olmamalısınız” dedi.
Rusya’nın Lübnan Elçisi Alexander Zasypkin, Salı günü Hizbullah’ın El Manar kanalında yaptığı konuşmada, “Amerikalılar Suriye’yi vurmaya kalkarsa, attıkları füzeler düşürülecek ve hem de bu füzeler nereden fırlatılıyorsa oraları da vurulacak” dedi.
Elçi Zasypkin, konuşmasında, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Mart tarihinden yapılan, Suriye’ye karşı herhangi bir ABD saldırısında, Rusya’nın hem atılan füzelerin düşürüleceği ve füzelerin fırlatıldığı bölgelerin vurulacağı açıklamasını destekledi.
Zasypkin’in ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Maria Zakharova ise NBC News’e yaptığı açıklamada, “Suriye’de büyük sayıda Rus varlığı var ve Rusya Suriye topraklarındaki insanlarını korumak için her şeyi yapacaktır” dedi.
Daily Telegraph’taki bir habere göre Rusya’da bazı milletvekilleri Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, “ABD Suriye’de saldırı düzenlerse füzelerini vurma” çağrısı yaptı.

Rusya’dan yanıt geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın bahsettiği ABD’nin akıllı füzelerinin Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının tüm kanıtlarını yok edebileceğini bildirdi.
Zaharova sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Akıllı füzelerin yıllardır kendi topraklarında uluslararası terörizmle mücadele eden yasal hükümete karşı değil teröristlere doğru uçması gerek” dedi.
Zaharova şu şekilde devam etti:
“Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?”

Yorum

  1. Allah belani versin senin emi Trump. Suriyede cihatci teroristlerin duzmece senaryo kimyasal saldiri uydurmasi uzerine Suriye halkini vurmaya hazirlanan bu Abd canavari er gec hakettigi cezayi bulacaktir. Abd den aldigi maasla Suriye halkina karsi tezgah kurup uydurma kimyasal saldori tezgahini yapan asagilik cihatci teroristler allah sadece sizin degil tum sulalenizin size sempati duyan asagiliklarunda belasini vetsin. Kahrolun kopekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir