“IŞİD lider kadrosundan 5 kişi yakalandı”

ABD öncülüğündeki “IŞİD’le mücadele koalisyonu” tarafından yürütülen operasyonda “IŞİD’in 5 üst düzey yöneticisinin yakalandığı” açıklandı. Söz konusu gelişmeyi ABD Başkanı Trump da Twitter’dan duyurdu.


ABD, Washington (HABERYİRMİ) – ABD öncülüğündeki “IŞİD’le mücadele koalisyonu” tarafından yürütülen operasyonda “IŞİD’in 5 üst düzey yöneticisinin yakalandığı” açıklandı. Söz konusu gelişmeyi ABD Başkanı Trump da Twitter’dan duyurdu.

“IŞİD’le Mücadele Koalisyonu” Sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin Suriye’de desteklediği güçlerle koordinasyon içindeki Irak güçlerinin, IŞİD’in üst düzey liderlerinden 5’ini yakaladığını duyurdu.

Ryan Dillon, yaptığı açıklamada, Suriye destekeldikleri güçler ile Irak güçlerinin koordinasyon içinde çalıştığını belirterek, söz konusu koordinasyonun sonucunda “IŞİD’in üst düzey liderlerinden” 5’ini yakaladığını belirtti.

Albay Dillon, 5 kişinin yakalanmasını “IŞİD’e büyük darbe” olarak niteledi.

Dillon, “Yakalanmaları IŞİD’e vurulan önemli bir darbedir ve Irak ordusu ile DSG arasında IŞİD’in yenilgisi için yürütülen mücadeledeki geniş koordinasyonu gösteriyor” dedi.

Bölgede IŞİD halen Suriye içinde Irak sınırında tutunmaya çalışıyor.

Trump Twitter’dan duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada IŞİD’in en çok aranan liderlerinden 5’inin yakalandığını duyurdu.


Yakalanan IŞİD mensuplarının Deyrezzor sorumluları olduğunu belirtilirken, dördünün Iraklı ve birinin Suriyeli olduğu bilgisi aktarıldı.

“Cizre Fırtınası” saldırısı sürüyor

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu gruplarının Afrin’e harekâtının ardından durdurulan “Cizre Fırtınası” adlı işgal girişimi ise 1 Mayıs’ta yeniden başlatılmıştı. ABD destekli YPG’li militanlar 10 gündür yaklaşık 10 kilometre ilerleme kaydederek, Fırat Vadisi ve Irak sınırı boyunca konuşlanmış durumda. Ancak saldırılarda medyada yer aldığı ya da açıklandığı şekliyle hızlı bir ilerleme olmadığı dikkat çekiyor. Zira geçen sürede çöl olmasına karşın yalnızca 10 kilometrelik bir ilerleme sağlandığı görülüyor.

7 Yorumlar

  1. Cokda inandim sanki. Hem Isidi besle koru hem de bes tane lider kadrodan adami yakala. Isidin lider kadrosu zaten Abd nin bilgisi dahilinde Abd ye bagli guclerin kontrolundaki bolgelerde bulunuyor. Abd ne zaman Iside karsi savasiyormus gibi gorunmeye ihtiyac duysa hemen bir iki lider kadrodan adami yakalamis gibi oluyor.

  2. Denizli ‘li yorumcuya ithafen reddiye !

    Bu dünya da iftira kadar yüz kızartıcı ve utanç verici bir şey yoktur . Bi insanı , bir topluluğu , bir devleti vs. …. karalamak ve kirletmek günümüzde en yaygın şeydir . Dünya’nın her yerinde birtakım devlet veya devletler , bir örgütle savaştığı zaman o örgüt veya toplulukla mücadele ettiği zaman ilk başta karalar ve basın üzerinden karalama politikası izler ki insanlar da onlara düşman olsun . Medya bir haberi paylaşır ve o haberlere insanlar sorgusuz sualsız inanırlar. Medya da insanlara bir olayı yansıtmak istediği şekilde haberlere servis eder ve aslını saklayabilir . Heleki günümüzde halkça en yaygın olan şey Tekfirciliktir . Devlet büyükleri ne derse , Siyasi lideri ne derse o ağızdan konuşur . Bir örgüt için eğer bunlar yamyam , kafir vs. derse o da o ağızdan konuşur . Halkımızın çoğuna islamın şartlarından 3 tanesini say derse sayamaz ama insanları ve toplumları tekfir etmekte üstüne yoktur .

    IŞİD e gelince ! Tarafsız bir bakış açısıyla soruyorum . IŞİD kimdir diye yoldan geçene sorsanız , popüler cevap olarak “Amerikan projesi , İsrail Oyunu , Batının Kuklası , İslam Düşmanı ” gibi popüler cevaplar alır herkes . Peki ama delil ? Neye dayanarak ? Sorusuna ise cevap veremez . Ne bir Kur’an ayetinden ne de sahih bir hadisten söylediklerine delil bulamaz .

    Farzedelim ki IŞİD bir Amerikan projesi , israil oyunu , batının kuklası . Peki ama neden Başta ABD olmak üzere 73 ülke bu koalisyonla IŞİD e karşı savaşıyor . Hangi ahmak devlet kurduğu örgütle savaştı veya hangi ahmak örgüt kendisini kuran devletle savaştı ? Bu kadar bombardıman ve ölüm yağdırmalarına rağmen hangi örgüt kendisine ölüm yağdıran devlete karşu susar . Sokaktaki hayvan a bile saldırıldığında , o bile kendisini savunurken , bi örgüte ve o örgütün içindeki sivillere bile acımadan bomba yağdıran bir devleti hangi örgüt onun uşağı olmayı kabul eder yada uşaklığa devam eder . Şu popüler kelimelerden olan “onun projesi , şunun uşağı , şunun piyonu” yayıldıkça yayılıyor . IŞİD e karşı 73 ülkeli koalisyon hergün onlarca hava bombardımanıyla onları ve ailelerini ve halkını bombalıyor . IŞİD de karşılık verip Avrupa da onlara saldırıyor . Paris , Londra saldırıları vs. Bu kadar karşılıklı saldırılara rağmen hala ne mantıkla bu düşüncedeler . Basın ne derse doğrudur yada basında ne gösterildiyse o doğrudur düşüncesi bir toplumu düşünmemeye , araştırmamaya ve teslimiyete götürür .

    IŞİD için ABD projesi , İsrail Oyunu ve batının kuklası diyenler , kendi ülkelerinin liderleri ve yöneticileri ABD , İsrail ve Batının sözünden çıkmayan ve onlara uşaklık edenlerdir . Delili ise şudur :

    Irak İşgali için 60 ülkeli Haçlı Koalisyonu Irak ı işgal ederken Adana-İncirlik Üssünü kullandı . Ordan kalkan uçaklar Irak ta müslümanları bombaladı . Şimdi size soruyorum ; Misal olarak “Bir katil i , yapacağı katliamları için evinizi ona kullandırtıyorsanız , sizde onun kadar katilsiniz .” … Acı ama gerçek . ABD, Irak ı Türkiye ile birlikte işgal etti.

    Dönemin Devlet liderleri neden Hayır , İncirliği kullanamazsınız ,biz orada müslüman katliamına izin vermeyiz diyemedi ? Müteffiklik mi dostluk mu Uşaklık mı ? Hepsi yakın anlamlı cümleler . Yani işbirliğine dayalı fayda demektir . Faydasını da görmedi bu dostluğun . Sadece bir müslüman ülkenin haçlılarca yutulmasına yardımcı oldu . Bunda ise Müteffiklik ve Dostluk seçenekleri elendi .Geriye sadece uşaklık kaldı.

    IŞİD İsrail le neden savaşmadı ? Sorusu kadar popüler bir soru olamaz . Sadece Google a “IŞİD İsrail e saldırdı” yazın , haberlere bakın , gerçeği görürsünüz . Kendilerine Müslüman devlet diyen hemen hemen tüm islam ülkelerinin %95 i ABD ve İsrail ile dost iken ve şu ana kadar sadece birtakım İsrail zulümlerine karşı kınamakla yetinen fakat ardından dostluğunu daha da pekiştiren Sözde müslüman devletlerin yapmadığını bir örgütten saldırı beklemek nasıl bir mantık ? Etrafı Koalisyon ortaklarının saldırılarıyla kuşatılan bir örgüt , yanıbaşında ona saldıranla mı ilgilenip savaşır yoksa ötedeki ülkeyle mi savaşır . Misalen ; Evimizdesiniz , mahalledeki tüm evler yanıyorken kendi evinizi mi söndürürsünüz yoksa yan evdeki yangını mı ? Vicdan ve mantıkii bir düşünce bu sorunun en büyük cevabıdır .

    Tekfirciliğe gelince ; IŞİD haçlı koalisyonuyla birlik olan tüm devletleri ve örgütleri kafir ilan etti . Dayanak olarak Maide Suresi 51. Ayeti Kerim . Bu ayette ise Allah(c.c) şöyle buyurmaktadır:

    Bismillahirrahmanirrahim

    “Ey imân edenler! Yahudî’lerle Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdır. İçinizden kim onları dost ve yardımcı edinirse, o da onlardandır. Allah, düşmana dostluk etmekle nefislerine zulmedenleri hak yoluna eriştirmez.”
    MAİDE SURESİ 51.AYET

    Haçlı Koalisyonunu kurtarıcı , adaletin ve barışın koruyucusu olarak görenler , bu kafirlerin onların gerçek dümanları olduğunu unutmamalıdırlar. Onların dışı gül saçıyor gibidir ama içleri İslam a kin ve nefret ve islam düşmanlığından köpürmekteler .

    Bismillahirrahmanirrahim

    “Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.”
    AL-İ İMRAN SURESİ 118.AYET

    Bir İnsan ve bir müslüman olarak tüm kardeşlerime tavisyem , bir haberi duyarken doğruluğu ve yanlışlığını , kimin söylediğini , ve neyi amaçladığını araştırın . Medya size bir toplumu göstermek istediği gibi yansıtır . Neyi istiyorsa , nasıl istiyorsa öyle haber servis eder . Basın , Basın , Basın !!!

    Bismillahirrahmanirrahim

    “Ey iman edenler! Eğer size bir fasık bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz ”
    HUCURAT SURESİ 6.AYET

    Selametle …

  3. Hakkarili musluman size yanit vermeye su an zamanim yok. Hangi ulkenin kendi kurdugu bir orgute karsi savastigina dair delil istiyorsaniz Amerikanin El kaide ile olan iliskisine bakin bir derim. Usame bin ladinin bir donem Cia adina calistigina dair onlarca resmi belge var. Keza Afganistanda Taliban mevzusunda yine ayni durum sozkonusu. Abd vakti zamaninda Rusyaya karsi Talibani devreye sokmustu. Talibani egitti silah verdi. Sobrada yillarca ona karsi savasti. Abd bunu gecmisyede sikca yapti. Iside gelince Abd nin Isidli liderleri korumasi altina aldigina Suudi Arabistan Israil araciligiyla silah temin ettigine Abd nin parali askeri gucu Blackwaterin Isidi egittigine daor yuzlerce belge var. Su anki Abd baskani Yrump bizzat kendi Isidin Obama zamaninda Abd tarafindan kuruldugunu soylemisti. Isidin savastigi ulkelete bakin hepsi musluman. Isid sadece musluman kani doktu. Israille arasi gayet iyidir mesela. Bu orgutun cesitli istihbarat orgutlerinin elinde paravan bir orgut oldugunu goremeyecek kadar korsunuz maalesef.

    Yukardaki habere iliskin yorumumsa dogruydu. Zira sozkonusu bu bes Isidliyi yakalayan Abd degilmis zaten. Irak askeri gucleri bu bes kisiyi yakalamis. Abd de de baliklama atlayip sanki kendi yakalamis gibi haber yapmis. Kaynak: https://southfront.org/iraqi-intelligence-captured-five-senior-isis-commanders-in-security-operation/

  4. Hakkarili musluman el altindan Isid gibi bir teror orgutunun propogandasini yapmissiniz. Bunu heralde ancak Turkiyede boyle rahat yapabiliyorsunuz. Yaptiginiz sey esasen T.C.K. ya gore suc teskil etmektedir.

  5. Denizli’li ye İthafen Reddiye

    Şeyh Mücahid Usame Bin Ladin(Allah onun şehadetini kabul etsin) gelmiş geçmiş en büyük cihadçılardandı . Onun cihadına gölge düşürüp ona ABD ve CİA ile ortak çalıştındiyen ya kördür yada ahmaktır . Babasının trilyonluk servetini bırakıp Afganistanda önce Rusya ya sonra ABD ve Haçlı ortaklarına karşı cihad etti . Cihadında da ABD de saldırılar yaptı . ABD nin ve Haçlı ortaklarının yaptığı sivil müslüman katliamına kısas olarak , El-Kaide ye biat eden bir pilot tarafından ikiz kuleler hedef alındı ve katledilen sivillere kısas olarak onlar da haçlıların sivillerini hedef aldı . ABD ve İsrail in her dediğine inanan bir toplum asla iflah olmaz . Sizin inandığınız ve her daim sözlerine güvendiğiniz ABD Türkiye yi onlarca kez kandırdı . Türkiye’nin düşmanı Terör örgütü PKK/PYD/YPG yi açık açık destekliyor .Hemde Adana-İncirlik üssünden kalkan Koalisyon Savaş Uçakları , YPG nin ilerlemesi için hava saldırıları yapıyor . ABD dedi ki YPG den desteğimizi çektik , ama 1 hafta sonra daha fazla destek vererek yoluna devam etti . Böyle bir topluluğun (necis kafirlerin) sözlerine inanıyorsunuz . ABD nin Irak ı işgal etmesi IŞİD in kurulmasını sağladı , o zamanlarda ise IŞİD(Irak Şam İslam Devleti) değil IİD(Irak İslam Devleti) olarak El-Kaide nin Irak Koluydu ve Irakta Haçlı domuzlarına karşı direndi ve onlara türlü türlü azapları tattırdı . ABD de Iraktan çıkarken orayı taklidi hükümetlere bırakarak çıktı (Şii Dostalarına)

    Aşşağılık domuz olan Trump kafiri ise Obama döneminde ABD ve Haçlı Ortaklarının domuzlarını ordan çekip Irak ı terkettiğinde , IŞİD de bunu fırsat bilerek Şileri(Rafıziler) tarafından ele geçirilen Irak ı geri almak için önce musul u ardından diğer sunni şehirleri ele geçirdi . Böylelikle Şii istilasını bir nebze olsa da durdurdu . ABD nin çıkması , hava saldırılarının durması demek , hava saldırıları durunca da IŞİD e karşı tutunamayan Şii ordusu , tasmalarının ellerinde olduğu sahiplerini çağırdı . Bu olayın özeti budur. Yani Aşşağılık Domuz Trump ın , IŞİD Obama nın Iraktan çıkmasından sonra büyüdü demesinin özeti yukarıda yazdıklarımdır .

    Senin gibi binlerce insan böyle düşünüyor . Sizler , sizden olmayanları ya ABD uşağı , Ya İsrail Uşağı vs . yada en kötü ihtimal fetö cü ilan ediyorsunuz . Bir insanı karalamak bu kadar basit olamamalı . Bir toplumu tanımadıkça ne olduğunu bilemez hiçkimse .

    Allah(c.c) tüm müslümanların kalp gözünü açsın ve hidayet versin . Senin için dua edeceğim Denizli’li kardeşim . Allah seni ıslah etsin ve sana hidayet versin . Allahumme Amin.

    Selamlarımla …

    • Hakkarili musluman,
      Insanlarin somut bilgi ve belgeleri yadsiyarak bir seyde inanmaya devam etmesi kadar tehlikeli bir sey yoktur. Bilimsel dusunen bir insani belge ve bilgiyle ikna etmek mumkundur. Ancak sizin gibi somut verileri reddedip soyut bilgi uzerinden ikna olup inandiklarini savunan insanlari olayin baska turlu olabilecegine ikna edebilmek mumkun degildir. Kor inancin tehlikesi budur. Milyon tane belgede sunsaniz kor inanci olan bir insan ayni seyi tekrar etmeyi surdurur. Maalesef korluk zincirine bogaziniza kadar baglanmis oldugunuzu idrak etmiyorsunuz. Bu kafaylada idrak edemezsiniz zaten. Usama Bin Ladinin Cia baglantilari hemen hemen herkesce bilinen seylerdir. Bizzat Amerikan hukumetinin icinden senatorlerden bu duruma dair bilgi belge defalarca paylasilmistir. Amerika soguk savas sonrasi donemde yeni bir dusmana ihtiyac duymus ve El kaude Isid gibi terorist organizasyinlar aracilugiyla yeni dusman konseptini yaratip isgalini mesru hale getirmistir. 9 eylul saldirisibda binalarin ucak carpmasiyla yikilmasi teorik ve fiziksel olarak mumkun degildir. Bizzat coken binalari yapan muhendis mimarlar bu binalarin ancak altina guclu patlayicilar konulmak suretiyle bu sekilde cokebilecegini yazili olarak aciklamislardir. Dunyanin dort yanindan muhendis ve minarlar bu dusunceyi paylasmaktadir. Dolayisiyla 9 eylul Amerikanin kendi ic isidir. Saldiri oncesi ikiz kulelerdeki Yahudilere ait isyerlerinin onceden haber alinmiscasina tamamen bosaltildiginida defalarca Amerikan gazeteleri yazdi. Amerika Israil el kaide Isid gibi cesitli terorist paravan orgutler aracilugiyla istedikleri her yeri isgallestirip kuresel projelerini hayata geciriyorlar. Ortadoguda Isid tum mysluman ulkelere saldirmis her turlu cag disi vahsi yontemlerle muslumanlarin kanini dokerken saldirmadigi tek ulke Israildir. Ve dedigim gibi sizin gibi insanlarin teror propigandasi yapmaktan yargilanmasi gerekir. Bu kadar rahat bir bicimde bu teror orgutlerine methiyeler duzmeniz ulkenin bulundugu durumu gostermesi acisindanda cok vahim esasen.

  6. Usama bin ladin Cia baglantilarina iliskin bir link:
    http://washingtonsblog.com/2014/03/blowback.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir