İsrail de saldırıyor


İsrail Suriye’de bombalıyor.

İsrail, Suriye‘deki IŞİD hedeflerini vurmaya başladı. Suriye’nin İsrail sınırındaki Kalemun bölgesi’nde bulunan ve IŞİD’e bağlı Yermuk Şehitleri grubuna ait hedefleri vurdu.  
İsrail saldırılar öncesinde Suriye tarafından Golan bölgesine 3 havan atıldığını duyurdu. Olayda ölü ya da yaralıların olmadığı belirtildi. Ardından Yermuk Şehitleri‘ne ait 4 hedefin vurulduğu raporlandı.
Savaşın başladığı 2011’den bu yana genelde Suriye ve Hizbullah hedeflerine kısa süreli, nokta atışlar yaparak hedef alan İsrail, böylece ilk kez IŞİD’e ait hedefleri vurmuş oldu. 

Suriye İsrail sınırı yeşi bölge muhaliflerin, siyah IŞİD kontrolündeki alanlar.

Suriye savaşında Muhalifleri destekleyen İsrail, PKK dışında bölgede Türkiye ile benzer bir strateji izliyor. Daha önce pek çok kez yaralı muhalifleri Kunaytra bölgesindeki hastanelerde tedavi altına alan İsrail, “savaşın en sessiz iştirakçilerinden” biri olarak dikkatleri çekiyor. Ne var ki bu sessizliğe karşın, Ortadoğu planlamalarının yapıldığı yegane ülke de yine İsrail olarak biliniyor. İsrail, Suriye ile tartışma konusu olan Golan topraklarının Suriye tarafını muhaliflerin kontrol etmesi için altyapı ve imkan sağlıyor. Böylece hem Golan’daki kontrolün kendisine geçmesini, hem de İran hattını izleyerek Suriye üzerinden Lübnan‘a kaynak ve lojistik aktaran Hizbullah’ın dış bağlantısını kesmeyi umuyor.

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir