YPG Deyrezzor kapısında: Son durum harita (10 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr Ez Zor, (HABERYİRMİ) – ABD destekli YPG, 9 Eylül’de başlayan Deyr Ez Zor’a yönelik saldırı kapsamında, şu dakikalarda kentin kuzey kırsalına ulaştı.

YPG, örgüt sözcüsü Telal Silo‘nun da katıldığı bir basın duyurusu ile 9 Eylül Sabah 09:00’da Şeddadi hattında kente yapılacak saldırıyı ilan etmesi ardından başlayan saldırıda kritik gelişme yaşandı. ABD destekli YPG militanları, savunma hattının bulunmadığı alanlarda hızla ilerleyerek kent merkezine 12 kilometre mesafeye kadar yaklaştı. YPG’nin 9 Eylül ve 10 Eylül’deki ilerlemesi Haberyirmi interaktif haritasına şu şekilde yansıdı: 

Deyrezzor son durum harita
9 Eylül 10 Eylül YPG’nin kente yönelik ilerleyişi

Cezire Kuzey Fırtınası” adı verilen saldırıda sadece 24 saatte 40 kilometre ilerleyen örgüt, kent merkezine 12 kilometre mesafeye kadar yaklaşmış oldu.

Saldırının dünkü bölümünde  kente 63 km kuzeydoğusunda, Şeddadi‘nin 29 km güneybatısında bulunan (YPG ile IŞİD bölge sınırında) Hujayf az Zarrab, Tal Aljehev, Jabal az-Zirab ve Bir Dumayni köyleri YPG tarafından işgal edilmişti. 

Gelişme sonrası bugün yapılan yoğun bombardıman sonrası örgüt hızla ilerledi. YPG tarafından yayınlanan propaganda videosunda, militanların ellerinde tabletlerle ABD’li subaylara koordinat verdikleri anlar dikkat çekiyor.
HIZLI İLERLEDİ ÇÜNKÜ…
Örgütün 1 günde 40 kilometreden fazla ilerlemesi, IŞİD savunma hatlarını, kentin batı bölümündeki rejim saldırısına yoğunlaştırmasından kaynaklanıyor. IŞİD’in, Rakka saldırısı devam ederken, kente yönelik YPG saldırısını beklemediği, bu nedenle bu hattın daha zayıf olduğu değerlendiriliyor. Haberyirmi, bu durumu yayınladığı Analaz yazısında da tespit ederek okurlarına duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir