Suriye ve Irak’ta son durum haritasi (19 Ekim 2017)


Suriye ve Irak’ta son durum haritasi (19 Ekim 2017): Suriye’de ve Irak’ta son durum haritasını en son 5 Ekim 2017’de yayınlamıştık. Geçen 14 günde hem Suriye’de hem de Irak’ta muazzam değişimler oldu. Irak ordusu IŞİD’ten Kerkük batısındaki Havice’yi ele geçirirken, Peşmergeden de Kerkük, Mahmur, Duhok, Diyala gibi kritik noktaları ele geçirdi. Bu arada Türkiye, Halep kuzeyine konuşlandı, rejim güçleri ise Rus birlikleri ardından Deyr ez Zor batı yakasından Fırat doğusuna geçti. 

Suriye ve Irak son durum haritası 19 Ekim 2017 HABERYİRMİ
Suriye ve Irak son durum haritası 19 Ekim 2017 HABERYİRMİ – Numaralı yerler çatışma alanları.
IŞİD, İKİ KALİSİNİ KAYBETTİ
IŞİD Eylül ve Ekim aylarında Suriye’de Rakka’yı, Irak’ta Havice’yi kaybetti. İlk düşen Havice oldu. Havice’ye yönelik ilk saldırı 21 Eylül’de başladı. 4 gün sonra kırsala yönelik “ilk aşamanın tamamlandığı” duyuruldu.

Merkeze yakın kırsalı alanı hedef alan “ikinci aşama” saldırılar ise 29 Eylül’de başlatıldı. Havice ilçe merkezini hedef alan “sonaşama” saldırılar 4 Ekim’de ise başlatıldı ve 5 Ekim’de Havice kent merkezi Irak ordusu ve Şii güçlerin kontrolüne girdi

ABD destekli YPG unsurlarının ilk kez 5 Kasım 2016‘da başlattığı Rakka saldırısı 17 Ekim 2017‘de fiili olarak sona erdi.
IRAK, KÜRT BÖLGESİNE GİRDİ
Irak ordusu ve bağlı bileşenlerin 16 Ekim gece 01.00’da başlattığı operasyonile birçok noktayı Peşmergeden geri aldı. 17 Ekim 18.00’da önce Kerkük, 18 Ekim itibari ile ahmur, Duhok, Diyala gibi kritik noktaları ele geçirdi. Irak IKBY sınır hattı 2014 sınırlarına kısmi olarak yaklaştı. 
4 Ekim tarihli haritada Rakka, Havice, Deyrizor ve IKBY bölgesindeki değişim göze çarpıyor. Numaralı yerler çatışma alanları.

Suriye’de ve Irak’ta son durum haritasını en son 5 Ekim 2017’de yayınlamıştık.  O haritada ise durum yukarıdaki haritada gösterildiği gibi olmuştu. HABERYİRMİ


Arama Kelimeleri: Suriye ve Irak son durum haritası 19 Ekim 2017, irak son durum harita, suriye son durum harita, ırak son durum harita, suriye son durum haritası, irak son durum haritası, ırak son durum haritası, Türkçe, Turkce, suriye haberleri blogspot

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir