Türkiye ve Rusya Tel Rifat için pazarlık yapıyor


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Hatay Reyhanlı’dan Suriye sınırları içine giren Türkiye, Afrin güneyinde kontrol noktaları oluşturduktan sonra, şimdi de Tel Rifat hattı için Rusya ile müzakerelere başladı. 

Kürk birlikleri Afrin güneyi. İdlib’in Sarmada kasabasında görüntülendi.
Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi‘ne yakın bir haber sitesinin aktardığına göre Türkiye ve Rusya‘nın, YPG kontrolündeki Tel Rifat kasabasının Suriye muhaliflerine verilmesi için bir dizi görüşme yaptığı öne sürüldü. 

Suriye Haleb’e bağlı Afrin ilçesi. Mavi Ok Türkiye’nin Tel Rifat’tan Azez hattına çıkma planı.
Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) bağlı El Mutesam Tugayı Komutanı Mustafa Seceri‘ye dayandırılan haberde Seceri‘nin “Türkiye ile Rusya arasında YPG kontrolündeki Tel Rifat kasabasını YPG’den almak için bir dizi görüşmelerin yapıldığına dair” ifadelerine yer verildi. 

EL BAB SONRASI, RUSLAR BAYRAK ÇEKMİŞTİ

Rusya ve Türkiye’nin henüz bir anlaşmaya varmadığı, görüşmelerin sürdüğü belirtildi. 
Türkiye’nin El Bab‘ı ele geçirmesi sonrasında, Türk silahlı kuvvetleri ve ÖSO birliklerinin olası saldırısının önüne geçmek için rus güçler geçtiğimiz Ağustos ayında Tel Rifat kasabasına yerleşmişti. Rusya, YPG ve HSD’ye bağlı Ceyş El-Siwar birliklerine ait bayrakları indirerek yerine kendi bayraklarını bölgedeki kontrol noktalarına asmıştı.
TÜRKİYE NE YAPMAK İSTİYOR
Türkiye, Afrin güneyine açtığı koridoru, Tel Rifat bölgesini de ele geçirip, kuzeydoğusunda ÖSO kontrolünde bulunan Azez hattına bağlamak istiyor. Böylece kuzeyde Türkiye sınırı ile çevrili ve güneyde Türk birliklerinin konuşlandığı Afrin hattının doğu sınırlarından da çevrelenmesi planlanıyor. Ancak Rusya’nın bu teklifi kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir