IŞİD, Ebu Kemal’in tamamını ele geçirdi


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) 18:55: Suriye rejim güçlerinin yanı sıra, Şii gruplar ve Hizbullah unsurlarının birlikte saldırı düzenlediği Ebu Kemal nahiyesinin kontrolü IŞİD’e geçti.  

Suriye Arap Ordusu’nun (SAA) 26 Ekim’de saldırı başlattığı Deyr ez Zor’a bağlı Ebu Kemal nahiyesi IŞİD direnişi şiddetli biçimde sürüyor. Rus hava destekli SAA unsurlarının yoğun saldırı ardından 9 Kasım’da tamamen ordu güçlerince ele geçirildiği açıklanan Ebu Kemal’de IŞİD karşı saldırıya geçti. 10 Kasım’da düzenlenen bu karşı saldırıda kasabanın yarısında kontrol sağlayan IŞİD‘in, 11 Kasım’da gerçekleştirdiği ikinci dalga saldırılarda Ebu Kemal’in tamamını ele geçirdiği öğrenildi.

Ebu Kemal-Rejim güçleri- 14 Kasim 2017

IŞİD haber ajansı AMAK, gece saatlerinde Ebu Kemal‘de yaşanan savaşa dair yayınladığı 3 ayrı raporda 8 rejim askerinin Ebu Kemal‘in güneydoğu sınırında bulunan küçük yerleşim yeri Hizam‘da keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğünü duyurdu. 
Aynı duyuruda 8 rejim askerinin de  Ebu Kemal‘deki (El-Bukamal) çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.

 
Raporlarda bir SAA buldozerinin nahiyenin doğusunda bulunan El-Suwa’yyah bölgesinde, bir başka buldozerin de tahıl silolarının yakınında ATGM saldırısıyla imha edildiğine yer verildi. El-Hamdan bölgesinde ise makineli tüfek taşıyan bir buldozer ve bir araç iki ayrı roketli saldırıyla tahrip edildiği bilgisi verildi.

Rejim ve Hizbullah militanları ise geri çekildikleri Ebu Kemal’in batı ve güney hatlarından nahiyeye yönelik topçu atışına başladı. Hava saldırılarıyla desteklenen bu topçu atışları sonrası rejim unsurlarının Ebu Kemal’e yeni bir saldırı düzenlemesi bekleniyor. 

Irak Suriye sınırı-Rejim güçleri. Ebu Kemal güneyi

Irak sınırını kontrol altına alan rejim unsurlarının bu hatta helikopter ve personel desteği sağlayarak güney hatlarından da Ebu Kemal’e saldırması bekleniyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Casuslar içerde: Ebu Kemal böyle görüntülendi

Rejim, Ebu Kemal’e saldırı başlattı

Irak güçleri, Suriye sınırını ele geçirdi

IŞİD, Ebu Kemal’de böyle direniyor: VİDEO

Ebu Kemal düştü mü: Suriye son durum

Suriye Ordusu, IŞİD’e karşı zaferini ilan etti

IŞİD, Ebu Kemal’in yarısını geri aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir