IŞİD yeni dönemin ilk işaretini verdi: Kerkük’ten görüntü yayınladı


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – IŞİD’in Kerkük‘ü tamamen kaybettiği duyurulmasına karşın, öngüt ilk kez bugün Kerkük‘ten yeni görüntüler paylaştı. Görüntülerin 5 Ekim 2017’de Irak ordusu ve bileşenlerinin ele geçirdiği Kerkük’e bağlı Havice’den geçildiği değerlendiriliyor.
AMAK tarafından yayınlanan görüntülerde eğitim gören IŞİD üyeleri görülüyor.

Irak ordusu, Şii güçler, Peşmerge ve ABD güçlerinin de katıldığı saldırılarla Kerkük‘e bağlı Havice‘den çıkarıldığı duyurulan IŞİD’in, yayınladığı görüntüler, “Savaş sonrası örgütün varlığını nasıl sürdüreceğine dair en önemli işaret” olarak değerlendirildi.
Irak ve Suriye’den büyük oranda “temizlendiği” açıklanan IŞİD’in, yeni dönemde “yeraltına” çekileceği ifade edilmişti. 
Örgütün, “eylemlerini 2002’deki Irak işgalinden, 2014’deki ‘hilafet ilanına’ kadar geçen süreçte yaptığı gibi “vur-kaç-gizlen” şeklinde süreceği” mesajını vermiş olduğu belirtiliyor.

Kırsal alanda çekildiği anlaşılan görüntülerde, atış talimleri yapılıyor.

Irak ordu birlikleri ile Şii militanların 4 Ekim’de “son aşama” saldırısı düzenlediğini duyurduğu Havice, 5 Ekim’de tamamen bu güçlerin kontrolüne girmişti. 

Haviceye yönelik saldırının sürdüğü 22 Eylül -5 Ekim 2017 arasındaki değişim.
Ordu unsurlarının 4 Ekim’de ilçe merkezine giriş yaptığı duyurulmuş, Devlet televizyonu ordu, polis, Haşdi Şabi ve çevik kuvvet güçlerinin Havice merkezine girdiğini anons etmişti.
21 Eylül’de başlayan ve 5 Ekim’de sona eren saldırılar sonucu ilçe merkezi tamamen Irak ordu güçleri ve Şii unsurların kontrolüne girmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir