YPG, Irak sınırına yürüyor: Deyrizor son durum harita (7 Kasım 2017)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) ABD destekli YPG unsurları Deyrizor doğusunda ilerlemeye devam ediyor. Fırat Nehri ve Habur Çayı doğusundaki Irak sınır hattına kadar olan kırsal alanlarda ilerleyen örgüt son olarak Wadi Ebu Şavk hattına kadar ilerledi. 
Çoğu kırsal ve 5-10 haneli köylerin bulunduğu bölgelere ABD savaş uçaklarının bombardımanı da sürüyor. Örgütün Ebu Şavk hattından Irak sınırına olan mesafesi ise 17 kilometrenin altına indi.  
Deyrizor son durum harita 7 Kasım 2017
SURİYE SON DURUM: Suriye Deyrizor son durum harita 7 Kasım 2017 

Örgütün Irak sınırına ulaşması halinde, YPG Irak’ta Anbar vilayetinin batı Suriye sınırlarına konumlanmış olacak. Irak’taki Rava ve 3 Kasım’da Irak ordu birliklerinin kontrolüne giren Kaim gibi kasabalarda Anbar vilayeti sınırları içinde bulunuyor.

Bu arada örgüt Deyrizor kent merkezinin hemen doğusunda, Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan IŞİD bölgesinde de yoğun saldırılar düzenliyor. Batı hattı rejim, doğu hattı YPG unsurlarınca kuşatma altında tutulan bu bölgede IŞİD kontrolünde 5 köy bulunuyor. YPG unsurlarının bu hattaki kuşatmayı daralttığı ve bu alandaki en büyük köy olan Busayrah köyünü dün ele geçirdiği öğrenildi.
YPG SALDIRILARI: 

-Deyr ez Zor’a saldırıan taraflardan ABD destekli YPG, 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Hasekekentine bağlı Şeddadi hattından kente saldırı başlattı.
-ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor’u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri’nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı.
-YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi.
-16 Eylül’de rejim ve Rus güçleri ile karşı karşıya gelmesi ardandan Rusya YPG unsurlarını havadan vurdu. İlerlemesi yavaşlayan örgüt, Fırat’ın doğusunda kalarak, doğu hattında yayılma stratejisi izlemeye başladı.
-YPG 23 Eylül’de kentin en büyük gaz işletmesi Conico’yu ele geçirdi.
-24 Eylül’den itibaren kentin kuzeydoğusuna ilerleyen örgüt 27 Eylül’de Habur çayı batı yakasındaki Suwar köyünü ele geçirip, ilk kez çayın doğusuna geçti. HABERYİRMİ 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir