YPG’ye arabuluculuk yapan Ömer Alluş öldürüldü


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Rakka ilinde terör örgütü YPG/PKK ile Araplar arasındaki arabuluculuğunu yapan Ömer Alluş, Tel Ebyad’daki evinde silahla vurulmuş olarak bulundu.

YPG/PKK’nın Rakka’da Araplarla arabulucuğunu yapan ve terör örgütüyle anlaşmazlık yaşayan Ömer Alluş, susturuculu silahla öldürüldü

Anadolu Ajansı’nın abonelerine servis ettiği habere göre; Suriye’nin Rakka’da ilinde YPG/PKK ile Araplar arasında arabulucu yapan Ömer Alluş Tel Ebyad’daki evinde öldürüldü. Yapılan incelemede Alluş’un susturucu takılmış bir silahla vurulduğu tespit edildi.

Habere göre; YPG/PKK’nın siyasi kanadı PYD’ye bağlı faaliyet gösteren ve içinde bazı Arapların da yer aldığı “Suriye Demokratik Meclisi İlişkiler Ofisi” üyesi olan Alluş, aynı zamanda örgütün kontrolündeki sözde Rakka sivil meclisinde “genel ilişkiler komite başkanı” şeklinde biliniyordu.

Örgütle Araplar arasındaki kilit arabuluculuk rolünü üstlenen Alluş, YPG/PKK’nın direktiflerini Rakka’daki sözde meclise aktarıyordu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir