Zeytin Dalı Harekatı son durum harita- Canlı Anlatım – (15 Mart 2018)

Zeytin Dalı Harekatı son durum harita- Canlı Anlatım – (15 Mart 2018). TSK/ÖSO güçleri bugün olağanüstü ilerleme kaydediyor. Bülbül, Racu, Cinderes ve Afrin doğu hatlarında çok sayıda köy hızla düşüyor. Güne damgasını vuran kritik süreç canlı anlatımla….


Afrin son durum 15 mart 2018. TSK/ÖSO unsurları Afrin'de hızla ilerleme kaydediyor.
Afrin son durum 15 mart 2018. TSK/ÖSO unsurları Afrin'de hızla ilerleme kaydediyor.

Zeytin Dalı Harekatı bugün 55. Gününe girdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Afrin’de YPG mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 20 Ocak’ta başlatılan harekat kapsamında, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen YPG’li sayısı 3 bin 524’e yükseldiği duyuruldu. Çatışmaların dünkü bölümünde etkisiz hale getirilen 80 militanın da bu rakama dahil olduğu belirtildi.

Dün Afrin batı hatlarında 10’a yakın köyü ele geçiren TSK/ÖSO unsurları bu sabah saatlerinde itibaren devam eden operasyon kapsamında bir çok cephede ilerleme sağladı.

Afrin son durum harita 14 Mart 2018
Dünkü harita böyle tamamlanmıştı. 14 Mart 2018’de oluşturulan harita. Bugünkü ilerleme Bülbül, Cinderes, Mabetle ve Afrin hatlarında birden kaydedildi.

Bülbül beldesinin 4 km güney ve güneydoğu hatlarında kalan Zarka (Zerkanlı-Zerka), Galor, Cabal, Berkeş köyü ve Tepe alanlarını ele geçiren TSK/ÖSO unsurları Bülbül beldesinin 12 km güneydoğusunda, Meydan köy Baraj gölünün 2 km batı kıyısında yer kalan alanlarda Naz Uşağı köyü, bu köyün 1 km batısındaki Hasan Dayrli köyü de ele geçirilen yerler arasında yer aldı. Mabetle, Racu, Afrin doğusu ve Bülbül beldesinde yaşanan sıcak gelişmeler ve güne damgasını vuran olaylar Canlı Anlatım‘la sizlerle…

11.49:

Afrin’in 4 kilometre Cuvayk köyü (Juwayq) köyü ele geçirildi. Konum için buraya tıklayın.

12.00:

Racu ve Bülbül beldeleri arasında kalan Galor köyü, Racu’nun 3 km kuzeydoğusundaki 1102 rakımlı tepe, bu dağın doğusuna bitişik Zarka (Zerkanlı-Zerka) köyü ele geçirildi. Konumları için burayı tıklayın.

12.30:

Bülbül beldesinin 12 km güneydoğusunda, Meydan köy Baraj gölünün 2 km batı kıyısında yer kalan alanlarda Naz Uşağı (Mahabiyah) köyünü ele geçirdi. Konum için burayı tıklayın.

12.55:

Afrin’un 9 km kuzeybatısında yer alan ve YPG kontrolündeki son belde Mabetle’de de ilerleme sağlandı. Beldenin 5 kilometre güneybatı hatlarında bulunan Alicaro, Birka, Hamuracu, Kafer Çil,  köyleri de kontrol altına alındı. Konumları için buraya tıklayın

13.00:

Bülbül bölgesinde Kirazli ve Çolaklı alındı.  Konumları için buraya tıklayın.

13.04:

Cinderes beldesinin 3 km kuzeyinde yer alan Aşağı Miske (Miske El Tahtaniyah) köyü alındı. Konumları için buraya tıklayın.

13.10:

Mabetle beldesinin 4 km güneybatısında kalan Cumazanlı (Barakah-Comazla) köyü ele geçirildi. Konumları için buraya tıklayın.

13.16:

Cinderes beldesinin 5 km kuzeyinde bulunan Misk Fevkani (Miske Fawqani) (Yukarı Misk köyü) köyü ele geçirildi. Konumları için buraya tıklayın.

Afrin 15 Mart son durum harita
Afrin 15 Mart son durum harita. İlerlemenin kaydedildiği hatlar yeşil oklarla ifade ediliyor. Haritada her cepheden ele geçirilen sadece belli köylerin isimleri yer alıyor. Aynı hatta alınan diğer köyler de belirtilen bu köylerin civarında bulunuyor.

13.18:

An itibari ile ele geçirilen toplam köy sayısı 14 oldu.

14.00:

Kaçışlar hızlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, çevresi kuşatılan Afrin merkezi ile yakınındaki köylerde yaşayan sivillerin bölgeden kaçışı sürüyor.

Siviller Afrin’den çıkışlara devam ediyor. 15 Mart 2018
Siviller Afrin’den çıkışlara devam ediyor. 15 Mart 2018
Siviller Afrin’den çıkışlara devam ediyor. 15 Mart 2018
Siviller Afrin’den çıkışlara devam ediyor. 15 Mart 2018

YPG kontrolündeki köylerde olası çatışma korkusu ve YPG baskısından kaçan siviller, yine TSK/ÖSO tarafından güvenli bölgelere yönlendiriliyor. Bazı sivillerin yanlarında eşyaların yanı sıra küçükbaş hayvanlarını da alması dikkat çekti.

14.33:

Bülbül beldesinin 5 km güneyinde alt alta yer alan Kutan ve Berkaşa köylerinde kontrol sağlandı. Konum için buraya tıklayın. An itibari ile ele geçirilen toplam köy sayısı 15 oldu.

17.41:

Rejim 10 bin sivilin açılan koridorla Hamuriyah’tan kendi kontrollerindeki alanlara geçtiğini duyurdu.

17.15:

TSK ve ÖSO, Afrin’in Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi ele geçirdi.

17.41:

TSK-ÖSO Afrin kıyısında

Afrin giriş doğu hattı
Afrin giriş doğu hattı

Afrin doğu ve batı hattında tüm köyler ele geçirilmiş durumda. TSK/ÖSO güçleri ile Afrin’deki YPG arasında her iki hattan da sıfır noktasına ulaşılmış oldu.

18.44:

Kritik köy ele geçirildi

Afrin’in 12 km kuzeyindeki Meydanköy TSK/ÖSO kontrolüne geçti.


Meydanköy Barajı‘nın batısında bulunan köyün ele geçirilmesi ile birlikte aynı zamanda barajın batı yakası da kontrol altına alınmış oldu. Konum için buraya tıklayın

23.50:

Türk savaş uçakları Afrin merkezinde toplantı halindeki YPG karargahını vurdu.Üst düzey komutanlardan Abdürrahim İbrahim ve yardımcıları öldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir