Dün Raco, bugün Şeyh Hadid! Sırada Cinderes var: Afrin son durum harita

YPG savunma hatları çöktü. Örgüt merkeze çekiliyor. Dün Afrin batısındaki Racu beldesini ele geçirdikten sonra bu sabah saatlerinde yine batıdaki Şeyh Hadid beldesinde kontrolü sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’de farklı cephelerde ilerliyor. Şehh Hadid 4 kilometre kuzeyindeki Mustakan, Racu’nun 1.5 kilometre doğusundaki Hacı Halil köyü, Halilo, Soğulcak, ve Aranda köylerini ele geçirdi. Birlikler, yine batı hattında bulunan son belde Cinderes’e (Cinderesi) doğru ilerliyor.


cinderes-oso
cinderes-oso

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Afrin son durum harita… Dün Afrin batısındaki Racu beldesini ele geçirdikten sonra bu sabah saatlerinde yine batıdaki Şeyh Hadid beldesinde kontrolü sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’de farklı cephelerde ilerliyor. Şehh Hadid 4 kilometre kuzeyindeki Mustakan, Racu’nun 1.5 kilometre doğusundaki Hacı Halil köyü, Halilo, Soğulcak, ve Aranda köylerini ele geçiren ÖSO unsurları, dün ele geçirilen Bafelyun Dağı‘nın kontrolünü de resmen duyurdu. Doğu hattındaki Şeran beldesini tepeden gören dağ bu özelliği ile stratejik öneme sahip. Yine batı hattında bulunan son belde Cinderes‘e (Cinderesi) doğru ilerliyor.

Belde doğusunda dün Hamelka ve Remadiyah köylerini ele geçiren TSK/ÖSO unsurları, bugün batı, güney ve doğu hatlarından kuşattığı Cinderes‘in merkezini hedef aldı. T-129 ATAK helikopterleri merkezde bulunan çok sayıda YPG hedefini ateş altına alırken, Türk savaş uçaklarının bölgedeki mevzileri bombaladığı kameralara yansıdı.

Çok sayıda YPG hedefinin bombardımanda imha edildiği belirtiliyor. Bölge kaynakları belde güney girişinde şiddetli çatışmaların yaşandığını rapor ederken, belde doğu girişinde bulunan Rıfatiye köyünde çatışmaların sürdüğünü rapor etti. Halen YPG kontrolünde bulunan Rıfatiye, Cinderes doğu girişinde dış mahalle konumunda bulunan yerleşim birimlerinden biri konumunda.

Beldenin güneydoğu girişne yönelik TSK/ÖSO güçlerinin saldırıları da görüntülere yansıdı:

Bu arada Cinderes merkezde YPG, belde halkını sokaklara çıkararak, harekatı protesto gösterileri organize etmeye başladı.

Cephede tutunamayan örgüt, sivillere umut bağlamış durumda. Bölgede son durum ise haritalara şöyle yansıdı:

Afrin son durum harita.
Afrin son durum harita. TSK/ÖSO unsurları Cinderes’te ilerliyor. Beldeden heran yeni bir haber gelebilir.

Cinderes doğusundaki Rifatiye mahallesinde çatışmalar devam ederken, örgütün hatlarda tutunamadığı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir