İran’dan İsrail: Pişman olacaksınız

İsrail’in, İran’ın nükleer arşivini ele geçirdiği ve silah programına dair kanıt buldukları iddialarına İran’dan beklenmedik cevap geldi. İran Savunma Bakanı Emir Hatemi “pişman olacaksınız” dedi.


İRAN, Tahran (HABERYİRMİ) – İsrail’in, İran’ın nükleer arşivini ele geçirdiği ve silah programına dair kanıt buldukları iddialarına İran’dan beklenmedik cevap geldi.

İsrail’in iddialarına sert dille cevap veren İran Savunma Bakanı Emir Hatemi “pişman olacaksınız” dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ‘İran’ın nükleer arşivini ele geçirdikleri ve gizli silah programına dair kanıt bulduklarını’ iddia ettiği açıklamalarını, İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Netanyahu’nun iddialarını ‘İsrail’in provokatif eylemleri’ diye niteleyip Tahran’ın yanıtsız bırakmayacağını söyledi.

Hatemi, Netanyahu’nun ‘tümüyle temelsiz ve sokaktaki sıradan insan tarafından bile kabul görmeyen iddiaları gündeme getirmesinin Siyonist rejimin son dönemde bölgede uğradığı yenilgilerden duyuduğu endişenin işareti olduğunu’ belirtti.

”Siyonist rejimle başbakanı rasyonellikten uzaklaştıkça uzaklaşıyor” diyen İran Savunma Bakanı, ”Tahran’ın karşılığı sürpriz şekilde olacaktır ve siz bundan pişman olacaksınız” mesajını verdi.

”Tahran’ın itidal politikasından başka stratejilere başvurması halinde Siyonist rejim sürpriz ve pişman olacağı sonuçlarla karşılaşacak” diye konuşan Hatemi, ”Kudüs’ü işgal eden rejimi ve onun destekçilerini komplo, fesat ve tehlikeli davranışları durdurmaları için uyarıyorum” vurgusu yaptı.

Öncesinde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Netanyahu’yu ‘Tahran’a yönelik eski suçlamaları tekrarlayan yalancı çobana’ benzetti.

Zarif, ​Twitter’da “Yalancı çoban yine iş başında. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki karikatür fiyaskosu da azmini kıramadı. Artık sadece küçük bir kesimi kandırabilirsin” mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi de Netanyahu’nun ‘İran aleyhinde yaptığı gösterinin çocukça ve komik olduğunu’ söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Irakçi, şu soruyu yöneltti:

”Netanyahu, Tahran’ın Şurabad bölgesinde 55 bin senet bulduğunu ve bu senetlerin İran’ın gizli nükleer programı olduğun ispatladığını söylüyor. Fakat iddianın özü komik, İran bu kadar önemli senetleri terk edilmiş bir ambarda neden saklasın?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir