Ali Koç telefonda dolandırıldı


Dolandırıcılık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan S.Y. hakkında, 2015 yılı içerisinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, iş adamları Tavit Köletavitoğlu ile Mehmet Yiğit Şardan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

“YARDIM TOPLADIKLARINI SÖYLEYEREK PARA İSTEDİ”
İddianamede, şüpheli S.Y.’nin, 2015 yılı içerisinde farklı numaralı hatlarla iş adamları, şirket yöneticisi ve sekreterleriyle irtibata geçerek kendisini dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, milletvekilleri Osman Ören, Cengiz Yavilioğlu, Muzaffer Aslan ve Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilisi olarak tanıttığı ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım topladıklarını söyleyerek para talep ettiği anlatıldı.

Mağdur ve müştekilerin ise belirli miktardaki paraları, şüpheli S.Y. ve olaydan sonra ölen annesi F.Y.’nin adına kayıtlı banka hesaplarına yatırdıkları kaydedildi.

36 BİN 500 LİRA GÖNDERMİŞLER
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç tarafından hesaplarına 10 bin lira gönderildiği kaydedilirken, iş adamlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi tarafından ise hesaplarına toplamda 26 bin 500 lira gönderildiği vurgulandı.

90 YIL KADAR HAPSİ İSTENDİ
Şüpheli S.Y. hakkında 9 müşteki ve mağdura yönelik ayrı ayrı “nitelikli dolandırıcılık” suçundan toplamda, 27 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu bulunan şüpheli, birkaç gün içinde hakim karşısına çıkacak.