İbrahim Kalın’dan önemli açıklamalar


İbrahim Kalın’ın açıklamasından satırbaşları:

FIRAT’IN DOĞUSU VE GÜVENLİ BÖLGE

Bu bölgeden Türkiye’ye dönük herhangi bir tehdidin, te-rör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsade etmeyeceğiz. Suriye’de güvenli bölge konusunda paydaşlarımızla konuşmayı sürdürüyoruz. Münbiç ve Fırat’ın doğusunun kontrolü Türkiye’de olmalıdır.

OYALAMA TAKTİKLERİNİN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ

Yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi. Oyalama taktiklerinin kimseye bir faydası olmayacaktır.

İki müttefik olarak artık yol haritasının ivedilikle, daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye’deki süreç açısından büyük önem arz ediyor.

DOĞU AKDENİZ KONUSU

Kim tarafından gelirse gelsin özellikle Doğu Akdeniz’de bir oldubittiye Türkiye’nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir. (Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmaları) Türkiye’yi Antalya körfezine hapsetmeye çalışan yaklaşımların kabul edilebilir olmadığını ifade etmek istiyorum.

EKONOMİK GELİŞMELER

Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3’lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor.

“IMF İDDİALARI TAMAMEN ALGI OPERASYONUDUR, İTİBAR ETMEYİNİZ”

Son günlerde speküle edilen konuya değinmek isterim. Türkiye’nin seçimlerden sonra IMF’ye gideceği yönünde rivayetler var. Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır. Bu operasyonlarında nereden yapıldığını biliyor, görüyoruz. Türkiye’nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır.