Maceracının cezası belli oldu


Erzincan’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma çerçevesinde tutuklanan ve kapatılan Samanyolu televizyonunda “Maceracı” adlı programı sunan Murat Yeni hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÖRGÜT, “MACERACI” İLE HİMMET GELİRİNİ ARTIRMIŞ: İddianamede, örgütün, bu televizyon kanalında “Maceracı” isimli programla ünlenen Yeni’nin medyatik yönünden istifa edip organizasyonlara katılımını sağlayarak himmet gelirini artırdığı aktarıldı.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI REDDETTİ: Örgütün insanları etkileme yöntemine de işaret edilen iddianamede, örgütün, himmet toplantılarında ve genel olarak kişileri etkilemek için yapılan toplantılarda metafizik gerilim etkisi oluşturup bu ortamda iyice kıvama getirilen kişilerin açık artırma usulüyle himmet arttırmasını sağladığı kaydedildi.Sanığın hakkındaki suçlamaları reddettiği belirtilen iddianamede, sanığın ifadesine de yer verildi. Murat Yeni’nin soruşturma aşamasında verdiği ifadede, sanık “Maceracı” isimli programdan dolayı ülke genelinde tanınan ve sevilen simaya sahip olduğunu anlattı.

ÖRGÜT “MACERACI”YI VİTRİN OLARAK KULLANMIŞ: Bu nedenle örgütün kendisini vitrin olarak kullandığını belirten Yeni, “Düzenlenen etkinliklerde şahsımın seçilmiş olmasını vitrin pozisyonuma bağlıyorum. Örgüt söz konusu etkinlikleri düzenlemekle, örgüte mensup olanlar ile halkı kaynaştırmada bizi de vitrin pozisyonunda kullanıyordu. Etkinliklerden bekledikleri fayda da bundan ibaret.” şeklinde ifade verdi.Yeni, ifadesinde profesyonel sunuculuk yaptığını belirterek, “Çekim yapacağım iller ve o ildeki esnafı Samanyolu televizyonunda konu araştırmacısı olarak görev yapan İlyaz Nayir belirlerdi. Biz de o ile gittiğimizde bu kişinin sağladığı irtibatla görüşür çekim yapardık.” ifadesini kullandı.