Kılıçdaroğlu’nun çözümü imf’nin kapısından geçiyor


Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV canlı yayınında Türkiye’nin sorunları için “çözümlerini” dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına konuk oldu. Türk halkının bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, hem İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı hem de gündeme dair bazı açıklamalar yaptı.

ÇÖZÜM İÇİN IMF’NİN KAPISINI GÖSTERDİ

İktidarın nasıl olması gerektiğine dair fikirlerini ileten Kılıçdaroğlu’na Küçükkaya, bu ülkenin ihtiyaçları için nasıl kaynak oluşturabileceğini sordu.

CHP lideri kaynaklar için “Türkiye zengin bir ülke. Türkiye’de kaynak da var. Gerekirse Türkiye daha düşük bedellerle borçlanabilir. Türkiye’nin bereketli toprakları, çalışan insanları var. En büyük kaynak gençlerimiz. İstihdamı devleti yönetenler yaratacak.” açıklamasında bulundu.

CHP VE İP IMF İÇİN GİZLİ GÖRÜŞMELER YÜRÜTMÜŞTÜ

CHP ve İP’in IMF yanlısı tutumu yeni değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz 2019 yılının temmuzunda IMF temsilcileriyle görüşürken kameralara yakalanmış, fotoğraf kareleri günlerce medyanın gündemine oturmuştu.

 

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik “Hükümet IMF’ye gidecek diyorlar, sonra gizli saklı görüşüyorlar” diyerek tepkisini dile getirmişti.

MUHARREM İNCE DE “IMF” DİYOR

CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce de çektiği videoda IMF’den düşük faizli borç almamız gerektiğini söylemişti. Hem Millet İttifakı temsilcileri hem de CHP’ye yakın ekonomistlerin söylemlerine bakıldığında IMF ile anlaşma çabalarının belli bir merkezden idare edildiği tahmin ediliyor.