Fetö’nün yelpazecisi polise konuştu


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ‘yelpazecisi’ olarak bilinen Adem Zengin’in emniyet güçlerine verdiği ifade ortaya çıktı. Sahte kimlikle hastanede koronavirüs tedaviye gördüğü sırada yakayı ele veren ‘yelpazeci Adem’ ifadesinde, “Etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinden etkilenen FETÖ’cülerin 2023’te Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini ve böylece her şeyin eskisi gibi olacağını sanıyorlardı.

İzmir’deki güvenlik güçlerimiz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e konuşması sırasında bayılmaması için yelpaze sallayan ve hemen yanında oturan Adem Zengin’in, farklı bir kimlikle Dokuz Eylül Hastanesi’nde tedavi gördüğü yönünde istihbarat aldı.

TEDAVİSİ BİTİNCE GÖZALTINA ALINDI

Covid-19 testi pozitif çıkan Zengin’in farklı bir isimle hastaneye tedavi altına alındığını, sağlık durumunun ağırlaşması ile entübe edildiğini tespit etti. Ekipler, yaklaşık olarak 1 ay süren yoğun bakımdaki tedavisi biten Zengin’i önceki gün gözaltına aldı.

YELPAZE SALLARKEN AĞLIYORDU

Fetullah Gülen’in hemen yanında oturup, yelpaze salladığı, bunu yaparken de gözyaşı döktüğü; 1990’lı yıllarda çekildiği düşünülen videosuyla kamuoyunda tanınan Adem Zengin bir dönem kapatılan Zaman Gazetesi’nin Kazakistan temsilciliğini yaptığı ve örgüte müzahir dernekte genel sekreter olarak çalıştığı ortaya çıktı. FETÖ’nün yelpazecisi Zengin’in ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu da belirlendi. Zengin, hastaneden taburcu edilmesinin ardından Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

ETKİN PİŞMANLIK İSTEMEDİ

Polisteki işlemlerinin ardından  adliyeye sevk edilen Adem Zengin, tutuklandı. Yelpazeci Zengin’in polise verdiği ilk ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve “Evet görüntülerdeki yelpaze sallayan kişi benim. Yanlış hatırlamıyorsam 1990’lı yıllarda Hisar Camisi’ne gelmişti, ben de o zamanlar hayranlığım olduğu için gitmiştim. Ancak örgütle hiçbir bağım olmadı. Etkin pişmanlık hükümlerinden de faydalanmak istemiyorum çünkü ben FETÖ’cü değilim. Telefonum üzerinden yapılan ByLock görüşmelerini de bana ait değil. Muhtemelen başkası yapmıştır. Hayatım boyunca da Bank Asya’ya destek olmadım. Hatta o bankaya 7 bin TL borcum vardı” açıklamasını yaptı.