Irak ordusu onlarca bölgeyi ele geçirdi


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçleri çok sayıda bölgede kontrolü ele geçirdi. 

Sincar, Türk birliklerinin de bulunduğu Başika bölgesi, Musul’un doğusunda Bartella Beşir bölgesi, Musul Erbil arasındaki karayılu bağlantı noktası, İran sınırındaki Diyala bölgesi, Erbil’in güneybatısında Gwer kenti, Irak ordu burluklerince ele geçirildi. Peşmerge’nin hiç bir karşılık vermediği bu hamle ile Irak ordusu neredeyse 2014 öncesi sınırlarına yeniden kavuştu. 

Irak birlikleri Sincar’da

İlk olarak sabah saatlerinde Musul’a bağlı Sincar ilçesi Irak ordu birliklerinin kontrolüne girdi.
Haşdi Şabi ile Iraklı güçlerin, Sincar girdiği bildirildi. Kente giren Haşdi Şabi mensuplarının sayısının 500 – 600 civarında olduğu, Federal Polis ve ordu güçlerinin ise kent merkezine girmeyip çevre bölgelerde beklediği öğrenildi.


Haşdi Şabi mensuplarının resmi kurumlara Irak bayrağı çektiğini ancak kentin doğusunda peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çatışma yaşandığını bildirdi. Çatışma sonrası Haşdi Şabi bu bölgeden çekildi.

Şii militanlar ve Ezidi güçlerin de içinde bulunduğu Irak ordu unsurları bugün gün içinde yine Musul’a bağlı ve Türk üssünün bulunduğu Başika bölgesinin yanı sıra kentin doğusunda Bartella ve Beşir bölgesini, Musul Erbil arasındaki karayolu bağlantı noktasını ele geçirdi.
Daha güneyde de ilerleyen Irak güçleri burada da İran sınırındaki Diyala bölgesini, Erbil’in güneybatısında Gwer kentini, ele geçirdi. 

Peşmerge’nin hiç bir karşılık vermediği bu hamle ile Irak ordusu neredeyse 2014 öncesi sınırlarına yeniden kavuştu. 17 Ekim tarihli Irak son durum haritası için buraya tıklayın.

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir