Rakka son durum haritası (25 Nisan 2017)


Rakka 21 Nisan 2017 son durum harita
Rakka 21 Nisan 2017 son durum harita. 

ABD hava desteği ile Rakka kent kırsalını ele geçirmek için Türkiye’deki Referandum’dan önce 4’üncü Aşama saldırısını ilan eden YPG, kent kırsalının 30 kilometre kuzeyinde kuşatma altına aldığı 13 köyü ele geçirdi. 
Örgüt Rakka kuzeyinde 10 kilometre boyunda ve 28 kilometre enindeki alana yönelik 18 Nisan’da doğu ve batı yönlü saldırı düzenlemişti. Önceki saldırı stratejisine benzer biçimde küçük parçalar halinde kuşattığı alanları ele geçirmeyi hedefleyen örgüt yoğun hava desteği ile bu alanları da ele geçirdi. 
Örgüt, 21 Nisan’da (okların bulunduğu alan) doğu tarafından yaptığı saldırılarda kırsal bölgedeki Kabash Gharbi Saghir, Ruwayyan, Mazraat el-Hukumia ve Tall Hazimah köylerini ele geçirmiş, kuşatmanın batı tarafından ise Mazra el Hukumia, Kabsh Gharbi ve Warial köylerini ve Tishreen çiftlikleri ele geçirip kuşatmayı gerçekleştirmişti. 
Kuşatma alanında 13 köy bulunuyordu.

Rakka kuzeyi 25 Nisan son durum

Diğer taraftan Rakka’nın 37 kilometre batısında bulunan Tabka ilçesi de YPG tarafından kuşatılmış durumda. Örgüt ilçe giriş sınırlarına kadar ilerlerken, ABD ilçesi yoğun hava saldırılarıyla vuruyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir