Venezuela’da yeni gelişme


ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, geçen ay Venezuela’ya sokulmaya çalışılırken sınırda yanan yardım konvoylarının Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya bağlı kuvvetler tarafından yakılmadığının ortaya çıktığını belirtti.

NYT videoları ve görüntüleri inceledi ve Venezuela’daki Maduro muhaliflerinin ve ABD yetkililerinin “Maduro’nun emriyle sınırdaki yardım kamyonlarının yakıldığı” iddiasının doğru olmadığını yazdı.

Gazete, yardım konvoylarındaki yangının, Maduro’yu protesto edenlerin attığı bir molotofkokteyli yüzünden başladığının görüldüğünü kaydetti.

VİDEONUN 13 DAKİKALIK KISMI KESİLMİŞ

NYT görüntülerden, alevlerin kamyonları sarmadan önceki 13 dakikalık kısmın kesildiğinin altını çizdi. Gazete ayrıca, yanan kamyonlarda, ABD’nin iddia ettiği gibi hastanelerde kullanılacak ilaçlar değil sadece yüz maskesi ve eldiven gibi tıbbi hijyenik malzemelerin bulunduğu bilgisini de paylaştı.

ABD ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMIŞTI

Venezuela muhalefetini destekleyen Kolombiya hükümeti, sınırda yanan kamyonlardan Maduro yönetimini sorumlu tutmuştu. Trump, yardımcısı Mike Pence ve Bolton Maduro’yu suçlayan tweetler atmıştı. haber7