Rus medyası: Rejim hazır, YPG ile savaş kapıda


SURİYE, Deyrezzor
(HABERYİRMİ) – Rejim güçlerinin Suriye’nin Deyrezor kentindeki petrol ve doğal
gaz kaynaklarını geri almak için YPG’ye saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.
Suriye ordusu PYD'ye karşı büyük saldırıya hazırlanıyor
Suriye Ordusu, PYD’ye saldırı hazırlığında
Geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad‘ın, Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarını işgal altında tutan YPG güçlerini ‘vatan hainleri’ olarak nitelendirmesinin ardından gözler rejim ordusuna çevrildi.

Rus devlet ajansı Sputnik’in iddiasına göre Rejim güçlerinin, Deyrezor ilindeki petrol ve doğal gaz kaynaklarını geri almak için bölgedeki YPG’ye saldırı hazırlığında olduğu ifade ediliyor. 


“YA ÇEKİL YA DA SONUCUNA KATLAN MESAJI VERİLECEK”
Rus kaynakları, YPG‘nin yeni yılda Fırat’ın doğusundan çekilmesinin muhtemel olduğunu; rejim güçlerinin seçkin birimlerinin de şimdilerde Fırat Nehri‘nin doğu yakasındaki petrol ve gaz alanlarını kontrol altına almaya hazırlandığını belirtiyor. Suriye kaynakları ise Suriye ordusunun, Irak ordusunun Kerkük’te uyguladığı türden bir taarruz stratejisi üzerinde çalıştığını belirtti.

Suriye ordu komutanlığı son taarruzu başlatmadan önce Kürt gruplara, petrol ve gaz sahalarını hükümet güçlerine teslim etmeleri yönündeki son uyarıyı yapacak; olumsuz yanıt alınması halinde ise büyük taarruz başlayacak. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir