İsrail’le anlaşan Putin Erdoğan’ı aradı: Saldıracağız

İran ve Rusya’nın Suriye güneyindeki Dera’ya saldırı için İsrail’le anlaşması ardından, Rusya lideri Putin, Erdoğan’ı aradı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Suriye güneyindeki gelişmelerin konuşulduğu görüşmede Putin, Dera’ya saldırı öncesi Erdoğan’a bilgi verdi


TÜRKİYE, Ankara (HABERYİRMİ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde, “Suriye’nin yanı sıra, başta enerji olmak üzere iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler” ele alındı.

Aynı kaynaklar görüşme içeriğine ilişkin “Suriye’de siyasi çözümün önünün açılması için Astana mekanizmasıyla elde edilen kazanımların önemine işaret eden iki lider, sürecin Birleşmiş Milletler çerçevesinde sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için rejim ve muhalefetin yapıcı davranmaya özen göstermesi gerektiği” konularının vurgulandığını aktardı. “Telefon görüşmesinde, Suriye’nin İran ile İsrail arasında bir çatışma sahası haline dönüşmemesi gerektiğini belirtti” bilgisine yer verildi.

Açıklanmasa da görüşmenin zamanlaması oldukça dikkat çekici. Zira, görüşme, rejim güçlerinin Rusya ile birlikte Suriye güneyindeki Dera’ya yapacağı geniş çaplı saldırıdan hemen önce gerçekleşti.

DERA’YA SALDIRI BİLGİSİ PAYLAŞILDI

Rejim güçlerinin günlerdir tahkimat yaptığı Dera’ya ilişkin İran’la anlaşan İsrail, dün de Rusya ile anlaşma yapmıştı. Suriye güneyindeki Dera’da rejimin yeniden kontrol sağlaması için Rusya-İran ve İsrail arasındaki yoğun trafik devam ederken Putin de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmüş oldu. Telefon görüşmesinde Dera’ya yönelik kapsamlı saldırının da bilgisinin paylaşıldığı değerlendiriliyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

İsrail, İran ve Rusya ile anlaştı: Büyük saldırı an meselesi

“İran İsrail’le anlaştı” iddiası

Rejim, Dera için hazırlanıyor: Son durum harita (28 Mayıs 2018)

ÖSO, büyük saldırı öncesi birleşti: Dera’da son durum

Yorum

  1. Allah(cc)ummensurul islama vel muslimiin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir