CHP ‘operasyon’a başladı


TBMM’deki bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı hedef alan akılalmaz iftiralarda bulundu. Özel, icra subayının kumpas davalarında rol aldığını, kumpas mağduru subaylar Hasdal Cezaevi’nde yatarken Akar’ın onları ziyaret etmediğini söyledi. Özel ayrıca Akar’ın, Türk askerinin başına çuval geçirten ABD’li komutan Odierno’dan, üstün liyakat madalyası aldığını öne sürdü.

GERİLİM BİR ANDA TIRMANDI

Bakan Akar, Özel’in akılalmaz açıklamalarına tek tek cevap verdi fakat Özel’in sözleri Meclis’te gerilimin tırmanmasına sebep oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Özel’e tepki gösterdi. CHP sıralarına doğru yürüyen Cora’yı, AK Parti milletvekilleri araya girerek engelledi. CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi.

OPERASYON İŞARETİ VERİLDİ, AKAR’A SALDIRMAYA BAŞLADILAR

Türkiye’nin Fırat’ın Doğusuna operasyon kararı almasının ardından CHP’lilerin bir anda Bakan Akar’ı FETÖ üzerinden hedef alması dikkat çekti. Türkiye’nin operasyon kararı terör örgütleri ve rejim üstünde büyük korku yaratırken CHP onlardan önce harekete geçti ve Akar’a saldırmaya başladı.

AMAÇ AKAR VE TÜRK ASKERİNİ YIPRATMAK

CHP’nin son dönemde HDP/PKK çizgisine kaydığı her kesim tarafından bilinirken, CHP’nin Türk askerinin gerçekleştirdiği operasyonlar karşısında aldığı tavır da alenen ortada. CHP’nin bu son saldırısının amacının Bakan Akar ve Türk askerini yıpratmak, motivasyonunu bozmak, ordu içerisinden fitne çıkarmak olduğu düşünülüyor.

KILIÇDAROĞLU HER OPERASYONDA AYNISINI YAPIYOR

-Kılıçdaroğlu Fırat Kalkanı operasyonunda bölgede sadece PKK-PYD teröristleri de olmasına rağmen sadece DAEŞ’lilerin hedef alınmasını istemişti.

-İdlib operasyonunda “İdlib’den gelecek her şehidin sorumlusu Erdoğan’dır” diyerek, Türkiye’nin Esad rejimiyle vakit kaybetmeden görüşmesi gerektiği belirtmişti.

-Afrin Harekatı için “Türkiye’nin güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli ama ben Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyorum” ifadelerini kullamıştı.

CHP’LİLER DE GENEL BAŞKANLARINI ARATMADI

-CHP milletvekili Aytuğ Atıcı, Afrin operasyonunu “işgal” olarak nitelendirmiş ve “Afrin’in işgali şu anda yanlıştır” demişti.

-CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz, “Türkiye’nin de PYD/YPG birleşkesi şeklinde kullandığı ifadenin bir ayrıma ihtiyaç göstermesi gerektiğine inanıyoruz. O da şudur; PYD bildiğiniz gibi siyasi bir oluşumdur.” diyerek büyük bir skandal imza attı

-CHP PM üyesi Sera Kadıgil ise Suriye’de binlerce kişiyi katleden rejim taraftarı olduğunu attığı tweet ile duyurmuştu..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir