Anasayfa / Etiket Arşiv: Guta

Etiket Arşiv: Guta

Duma’da kritik gelişme: Rejim tamamını kuşattı

Harasta ve Cobar'ı ele geçiren rejim güçleri, başkent Şam'a bağlı bölgelerdeki son muhalif bölgesi olan Duma'yı tamamen kuşattı. Harasta ve Cobar'da tam kontrolü sağlayan rejimin, Duma'yı da ele geçirmesi halinde Şam merkezde muhaliflerin kontrol ettiği alanların tümünü ele geçirmiş olacak.

Devamını Oku

Guta’da son durum: Muhalifler tükenmek üzere

Guta'da son durum: Şam'ın banliyösü Guta'da rejim güçleri verdiği büyük kayıplara rağmen Guta'da ilerliyor. Yüzlerce sivilin katledildiği Guta, rejim güçlerince ikiyi bölünmek üzere. Rejim ateşkes kapsamında bölgeye giren TIR'lardaki ilaç ve acil tedavi malzemelerinin girişine izin vermezken, bugün gerçekleşen saldırılarda yine onlarca sivil hayatını kaybetti.

Devamını Oku

Rejim, katlede katlede Guta’da ilerliyor

Doğu guta

Ne Birleşmiş Milletler'in yürürlüğe giren ateşkesi, ne de rejimle birlikte hareket eden Rusya'nın "günlük insani koridoru" Guta'da yaşanan katliamı durdurmadı. Rejim, 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta'yı hem karadan hem de havadan vurmaya devam ederken, dünya, göstermelik tepkilerin ötesinde yaşanan katliamı sessizce izlemeyi sürdürüyor.

Devamını Oku

Suriye’de ateşkesin sadece adı var

Birleşmiş Milletlerin 1 ay süre ile ateşkes kararı aldığı Suriye'de, 1 aylık ateşkes dün gece resmen başladı. Resmi olarak başlamasına karşın rejim saldırıları durmak bir yana yavaşlamadı bile. Rejim, Rusya'nın Guta'ya yönelik sözde "5 saat insani ateşkes" çağrısı sonrasında da Guta7yı vurmaya devam etti. Son 3 günde ölü sayısı 500'e yaklaştı.

Devamını Oku

Doğu Guta’da vahşet: 3 günde 320 sivil katledildi

Doğu Gut

Doğu Guta'da Rus ve rejim katliamına dünya sessiz. 5 yıldır kuşatma altında bulunan ve sürekli bombalanan Şum'a bağlı mahallede, sadece son 3 günde tam 320 sivil bombardıman sonucu hayatını kaybetti. Dünya basını ise Şam'da katledilen sivilleri sadece istatistik olarak görmeye devam ediyor.

Devamını Oku