Direnmeden çekilen ÖSO, nihayet savaşıyor (16 Ocak 2018) – Video


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – İdlib’in içlerine 45 kilometre boyunca derin bir hat açarak girmesini izleyen muhalif yapılar, nihayet savaşmaya karar verdi. Ebu Zuhur’u rejimden geri alan isteksiz muhalifler, Esad güçlerini durduramasa da yavaşlatmayı başardı.

Suriye Arap Ordusu’nun (SAA) İdlib güneyine yönelik 18 Aalık’ta başlattığı saldırı karşısında direniş göstermeden çekilen muhalif unsurlar, yeni yeni direnişe geçti. 

İdlib son durum harita: 16 Ocak 2018 
Bu ana kadar rejim güçlerine karşı hiç bir varlık gösteremeyen Ahrar-ı Şam’ın başını çektiği Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) bağlı gruplar ile Heyet-i Tahrir-i Şam (HTŞ) yapılanmasına bağlı gruplardan oluşan muhalif unsurlar, son birkaç günde direnişe geçebildi. Muhalifler rejim mevzilerine doğru yapılan hazırlık ve ilerlemeyi içeren video yayınladı. “İdlib Özgür Ordusu” mahreciyle yayınlanan 3 dakikalık videoda zırhlı personel taşıyıcılara binen savaşçılarla, rejim hatlarına yapılan saldırılar yer alıyor.  

Rejimin ele geçirdiği Eb Zuhur Hava Üssü‘nü dün yeniden kontrolü sağlamayı başaran muhalifler son olarak havaalanının güneyindeki El Huveyin, Tel Marak ve El Hamadaniye ile Rabia ve Talab El Dübşiyye köylerini ele geçirmişti.
Cepheye giden muhalif savaşçılar.
Yoğun çatışmaların ardından rejim güçleri, hafta içi bir kilometre yakınına ulaştıkları havaalanının yaklaşık 6-7 kilometre gerisine çekildi. Ancak buna karşı rejim ilerleyişini tamamen durduramadı.
SAA, İdlib kuzeyindeki hatla, Halep Hanasır arasındaki güçlerini birleştirmek üzere. İki cephenin birleşmesine sadece 7 kilometre kaldığı öğrenildi. HABERYİRMİ
İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir